11661 latausta vuorokaudessa
9718 artikkelia

Viime päivinä Venäjän yksityinen #sotilasryhmä #Wagner on noussut otsikoihin, kun sen sotilaat ovat osallistuneet sotiin muun muassa Ukrainassa, Syyriassa ja Libyan sisällissodassa. Reutersin haastattelema neljä Wagner-sotilasta kertoi, että heidät vapautettiin palveluksesta ennenaikaisesti vakavien haavoittumisten vuoksi. He kuitenkin korostivat, että monet heidän entisistä kollegoistaan joutuvat edelleen sotimaan vaarallisissa olosuhteissa.

Wagnerin sotilaat ovat usein entisiä vankeja, jotka on värvätty palvelemaan yksityisessä sotilasryhmässä. Haastatellut sotilaat kertoivat, että he saivat vain muutaman viikon intensiivikoulutuksen ennen kuin heidät lähetettiin rintamalle. Vaikka osa heistä arvosti koulutuksen järjestelyjä, se ei korvannut riittävää valmistautumista taisteluihin.

Yksi haastatelluista sotilaista, Jermakov, kertoi, että jo koulutusvaiheessa oli selvää, että jotkut värvätyistä vankeista menettäisivät henkensä rintamalla. Venäjän kerrotaan lähettävän sotilaitaan rintamalle lyhyen koulutuksen jälkeen, ja reserviläiset saavat vain muutaman päivän tai viikon koulutuksen ennen lähtöään taisteluihin.

Wagnerin sotilaiden haavoittuminen ja kuolema ovat vakavia kysymyksiä, kun otetaan huomioon Venäjän yksityisen sotilasryhmän laajamittainen osallistuminen konflikteihin eri puolilla maailmaa. Lisäksi haastatellut sotilaat kertoivat, että Wagner oli luvannut heille armahduksen, mikäli he haavoittuisivat taisteluissa. Tämä voi rohkaista sotilaita ottamaan suurempia riskejä, mikä lisää heidän alttiuttaan haavoittumiselle tai jopa kuolemalle.


Satunnainen:


Vastaavia: