Lukuaika: < 1 minuutti

#EuroopanUnioni on ottanut merkittävän askeleen taistelussaan #Venäjä’n tukemaa yksityistä palkka-armeijaa Wagneria vastaan. Tämän kerran syynä on aktiivinen osallistuminen Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan. Eurooppa-neuvoston mukaan #Wagner on toiminut Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta vastaan.

Wagnerin toiminta Bah’mutissa ja Soledarissa on saanut aikaan #EU:n uudet pakotetoimet. Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan on ollut jatkuva kriisi jo vuodesta 2014 lähtien, ja Wagner on ollut merkittävä osa tätä kriisiä. Wagner on osallistunut lukuisiin #sotatoimi’in ja #ihmisoikeusloukkaus’ksiin #Ukraina’ssa.

EU:n päätös lisätä Wagnerin pakotelistalle on tärkeä askel taistelussa Venäjän vaarallista toimintaa vastaan. Eurooppa-neuvoston mukaan uudet pakotetoimet täydentävät aiempia, ja kahdelle eri pakotelistalle joutuminen alleviivaa sitä, kuinka vakava ja haitallinen Wagnerin toiminta on ollut. Lisäksi tämä toiminta on heikentänyt Ukrainan itsenäisyyttä ja suvereniteettia.

EU:n pakotelistalle päätyminen tarkoittaa, että Wagnerin toiminta on vastoin EU:n perusarvoja ja kansainvälistä oikeutta. Näin ollen EU voi rajoittaa Wagnerin yritystoimintaa, pankkitilejä ja muita taloudellisia toimia. Tämä voi olla merkittävä painostuskeino Venäjää vastaan ja auttaa vähentämään Venäjän vaarallista toimintaa alueella.

EU:n toiminta Wagneria vastaan on tärkeää, koska se puolustaa kansainvälistä oikeutta ja vähentää Venäjän uhkaa naapurimaidensa turvallisuudelle. Venäjän toiminta Ukrainassa on ollut kriittinen kysymys EU:n turvallisuudelle ja vakaudelle, ja EU:n pakotetoimet ovat tärkeä askel oikeaan suuntaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö