10126 latausta vuorokaudessa
8971 artikkelia

2023/04/18

Venäläinen #JevgeniPrigozin, #WagnerTerroristiArmeija’n johtaja ja tunnettu #Putin’in läheinen, on ehdottanut Suomen #puolustusvoimien arvioimista haastamalla heidät taisteluun Wagnerin joukkoja vastaan. #Prigožin toteaa, että Suomen# asevoimien osaamista voidaan arvioida vasta tositilanteessa, jossa he taistelevat toista #armeija’a vastaan. #Prigozin ehdottaa, että 500 hyvin varusteltua suomalaista #sotilas’ta ja 500 #Wagner-#terroristi’a taistelevat #kuolema’an saakka.

Prigožin kuitenkin korostaa, ettei hän ole asiantuntija Suomen asevoimien suhteen. Hänen ehdotuksensa onkin herättänyt paitsi huomiota myös kysymyksiä siitä, miksi venäläinen #yksityisarmeija haluaisi haastaa #eurooppa’n kyvykkäimmät #puolustusvoimat taisteluun.

On selvää, että tällainen ehdotus on #provokatiivinen ja se herättää kysymyksiä siitä, onko sillä mitään todellista perustetta. Lisäksi on huomattava, että Prigožinin taustalla oleva Wagner-yksityisarmeija on ollut mukana useissa kiistanalaisissa toimissa ympäri maailmaa, mukaan lukien #Syyria’n ja #Libya’n sodissa. Siksi on ymmärrettävää, että Suomen puolustusvoimat eivät ole ottaneet ehdotusta vakavasti.

Toisaalta on tärkeää muistaa, että Suomen puolustusvoimat ovat osa #EuroopanUnioni’n #puolustusyhteistyö’tä ja että niillä on vahva osaaminen ja äärettömästi varusteltu #arsenaali. Suomi on myös sitoutunut vahvistamaan omaa #puolustuskyky’ään ja osallistumaan kansainvälisiin #rauhanturvaamisoperaatio’ihin. Tämä kaikki osoittaa, että Suomen asevoimien osaaminen on korkealla tasolla.


Satunnainen:


Vastaavia: