Lukuaika: < 1 minuutti

Tapaus sattui #Belgorod’in kaupungissa, joka sijaitsee vain 25 kilometrin päässä #Ukraina’n rajalta. Pommituksen seurauksena useita rakennuksia vaurioitui ja kaksi ihmistä loukkaantui.

#Venäjä’n #puolustusministeriö on kuvannut tapahtumaa “epänormaaliksi lentoammusten laskeutumiseksi”. Pommin pudottaneen koneen kerrotaan olleen Su-34-hävittäjä, joka on varustettu erinäisten pommien lisäksi #ilmataisteluohjuksilla.

Tapahtuma on herättänyt hämmennystä ja kysymyksiä siitä, miksi #pommi räjähti ja miksi se putosi asutetulle alueelle. Tutkija #PeterLayton on arvioinut tapauksen olleen outo monestakin syystä. Hänen mukaansa #hätätilanteessa pommi pudotettaisiin yleensä #turvatila’ssa, jolloin sen ei pitäisi räjähtää, ellei pommin #räjähdeaine ole erityisen herkkä iskuille.

Lisäksi #lentäjä pudottaisi yleensä pomminsa asuttamattomalle alueelle, eikä keskelle kaupunkia. #Layton arvioi tämän kielivän melkeinpä epäammattimaisuudesta. Jos sotilaskone joutuisi hätätilanteeseen, sen odotettaisiin pudottavan kaikki pomminsa, ei vain yhtä niistä.

Belgorodin tapaus herättää kysymyksiä myös siitä, miten venäläiset #hävittäjät lentävät säännöllisesti kaupungin yli matkallaan Ukrainaan. Venäjän #hyökkäys Ukrainaan viime vuoden helmikuussa on aiheuttanut alueella useita #räjähdyksiä ja #pommituksia, mutta tapaus Belgorodissa on herättänyt huolta siitä, että Venäjän toimet voivat vaikuttaa myös sen omiin kansalaisiin.

On tärkeää, että tapauksen syitä selvitetään ja vastuulliset tahot ottavat vastuun toimistaan. Siviilien turvallisuus on ensisijainen tavoite kaikessa #sotatoiminnassa, ja tapaus Belgorodissa osoittaa, että tähän tavoitteeseen on vielä paljon parannettavaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö