11247 latausta vuorokaudessa
9618 artikkelia

2023/04/23

#Pakotteilla on ollut merkittävä vaikutus #Venäjä’n #panssarivaunutuotanto’on, kertoo Strategisten ja kansainvälisten tutkimusten keskuksen (#CSIS) 14.4.2023 julkaistu raportti. #Raportissa tarkastellaan Venäjän #puolustusteollisuuden tilannetta ja vaikutuksia, joita #länsimaisilla #pakotteilla ja #vientisäädöksillä on ollut siihen.

Raportissa keskitytään erityisesti Venäjän #panssarivaunutuotantoon ja analysoidaan Venäjän armeijan menetyksiä #taistelupanssarivaunu’issa Ukrainan #sodan aikana. Raportissa todetaan, että Venäjän #armeija on menettänyt merkittävän määrän #taistelupanssarivaunuja #Ukraina’n sodan aikana.

Venäjän arvioidaan menettäneen 1 845 – 3 511 panssarivaunua 1.3.2023 mennessä. Venäjän arvellaan kuitenkin pitävän reservissä noin 5 000 vanhaa museoitua #panssarivaunua, mikä antaa Venäjälle mahdollisuuden käyttää niitä sodassa.

Venäjä on kokenut erityisen suuria tappioita nykyaikaisista #T72B3 tst-panssarivaunuistaan, joita toimitettiin vuonna 2013 #T72B:n päivitettynä versiona. Tämä on pakottanut Venäjän ottamaan käyttöön korvaaviksi jo museoon siirrettyjä vanhoja panssarivaunuja, joilla on vähemmän kehittyneet ominaisuudet.

#Pakotteet ovat luoneet pulaa korkealaatuisista ulkomaisista #komponenteista, joita tarvitaan korkealaatuisen venäläisen #puolustusteknologia’n tuottamiseen, kuten #optisten järjestelmien, #laakerien, #työstökoneiden, #moottoreiden ja #mikrosirujen tuottamiseen. Tämä on pakottanut Venäjän korvaamaan ne huonolaatuisemmilla vaihtoehdoilla, mikä on vaikuttanut negatiivisesti Venäjän #ase’iden #laatu’un.

Venäjän pyrkimykset lieventää kansainvälisten pakotteiden vaikutuksia tuonnin korvaamisella ja pakotteiden kiertämisellä ovat suurelta osin epäonnistuneet. Venäjä on kuitenkin kyennyt sopeutumaan länsimaisiin pakotteisiin hyödyntämällä vanhojen laitteiden #varasto’jaan sekä maita, jotka ovat valmiita toimittamaan #Moskova’an rajoitettuja #tuotteita ja #teknologiaa #laittomien #toimitusketjujen verkon kautta.

Venäjä todennäköisesti valitsee siis hitaamman etenemiskampanjan #Ukrainassa.


Satunnainen:


Vastaavia: