13525 latausta vuorokaudessa
10253 artikkelia

#Venäjä’n #turvallisuusneuvosto’n varapuheenjohtaja ja entinen #presidentti #DmitriMedvedev on uhannut Venäjän lopettavan Mustanmeren #viljasopimuksen, mikäli #G7-maat asettavat #vientirajoitteita Venäjälle. Tämä tapahtui sen jälkeen kun #japani’lainen uutistoimisto #Kyodo kertoi viime viikolla G7-maiden harkitsevan liki täydellistä #vientikielto’a Venäjälle vietäviin tuotteisiin. Tiedot olivat peräisin japanilaisilta hallituslähteiltä.

G7-kokoonpanon väitetään keskustelevan muutoksesta nykyisiin #pakotekeino’ihin, joissa #hyödykkeitä saa myydä Venäjälle, mikäli niitä ei ole erikseen asetettu mustalle listalle. Väitetysti työn alla olevien pakotteiden myötä kaikkien hyödykkeiden myyminen olisi kiellettyä, ellei niitä ole erikseen listattu sallittujen asioiden listalle.

#Medvedev’in mukaan G7-maiden ajatus totaalisesta vientikiellosta Venäjälle on “idioottien ajatus”, joka voisi johtaa molemminpuoliseen vientikieltoon. Hän varoittaa, että tämä voisi johtaa #viljadiili’n ja monien muiden tarvittavien asioiden loppumiseen.

G7-maat vaativat jatkoa sopimukselle, jonka nykyinen kausi on päättymässä 18. toukokuuta. Kaikki maat kertovat olevansa valmiita tukemaan #Ukraina’n #uudelleenrakentamista ja #elpymistä, ja tarjoavat asiantuntija-apua miinojen poistamiseen #maatalousmaa’lta sekä maatalouden #infrastruktuuri’n uudelleenrakennukseen.

Ukrainan ja Venäjän välinen viljasopimus allekirjoitettiin heinäkuussa 2022 Ukrainalle ja koko #maailma’lle elintärkeän #viljanviennin edistämiseksi Venäjän #terroristisen #hyökkäyksen aikana. #Politico kertoi tällä viikolla, että noin 28 miljoonaa metristä tonnia ukrainalaista #vilja’a on kuljetettu Ukrainasta viime kesäkuusta alkaen, ja suurin osa siitä on viety kehittyviin maihin. #Viljakuljetuksilla on vaikutusta #ruoan #hinta’an maailmanlaajuisesti.


Satunnainen:


Vastaavia: