Lukuaika: < 1 minuutti

Lauantaina tapahtunut autopommi-isku Nizhni Novgorodin kaupungissa Venäjä’llä herätti jälleen kerran kansainvälistä huomiota maan sisäisestä turvallisuudesta. Iskussa haavoittui venäläinen kansallismielinen kirjailija Zahar Prilepin, kun hänen autoonsa asetettu pommi räjähti. Yksi toinen henkilö kuoli samassa iskussa.

Venäjän viranomaiset reagoivat välittömästi syyttämällä Ukraina’a ja länttä iskusta. Tämä on osa laajempaa trendiä, jossa Venäjä syyttää usein muita tahoja maan sisäisistä turvallisuusongelmista. Tämä toimintatapa on herättänyt kansainvälistä huomiota, sillä Venäjän omaa vastuuta turvallisuuden ylläpitämisessä on kyseenalaistettu.

Iskun uhrit ovat herättäneet myös huomiota. Zahar Prilepin on tunnettu kirjailija ja nationalistinen ideologi, joka on julkaissut useita kirjoja, joissa käsitellään Venäjän kansallismielistä ajattelua. Hänen kirjoituksensa ovat herättäneet kiistaa ja hänet on usein leimattu äärioikeistolaiseksi. Toisen uhriksi joutuneen henkilön henkilöllisyydestä ei ole vielä tietoa.

Viime vuoden aikana Venäjällä on tapahtunut useita autopommi-iskuja, joissa on kuollut tai loukkaantunut useita ihmisiä. Näistä tunnetuimpia ovat nationalistisen ideologin Aleksandr Duginin tyttären Darja Duginan kuolema sekä sotabloggaaja Vladlen Tatarskin kuolema. Näiden iskujen taustalla on usein poliittisia motiiveja ja uhrit ovat olleet usein Venäjän hallintoa arvostelevia henkilöitä.

Venäjän viranomaisten syyttäessä muita tahoja maan sisäisistä turvallisuusongelmista on herännyt huoli siitä, että Venäjä ei kykene hoitamaan turvallisuusasioitaan asianmukaisesti. Venäjän hallinto on joutunut vastaamaan kansainvälisiin huolenaiheisiin, jotka koskevat maan sisäistä turvallisuutta ja oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamista.

Venäjän hallinnon tulisi tarkastella omia toimiaan ja etsiä ratkaisuja maan sisäisten turvallisuusongelmien ratkaisemiseksi. Venäjän kansalaisten turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia, ja sen ylläpitämisessä ei ole varaa epäonnistua.

#video

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö