2023/05/09

Hyvää Eurooppa-päivää kaikille! Tämä päivä juhlistaa rauha’a ja yhtenäisyyttä Euroopassa. Se on yksi EU:n tärkeimmistä symboleista.

EU on eurooppalainen rauhan, vakauden ja vaurauden hanke, joka perustuu demokratia’an, oikeusvaltio’periaatteeseen sekä perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.

Eurooppa-päivää vietetään vuosittain 9. toukokuuta, ja se juhlistaa Euroopan yhtenäisyyttä ja rauhaa. Päivä on peräisin vuodesta 1950, jolloin silloinen Ranskan ulkoministeri Robert Schuman esitti kuuluisan Schumanin julistuksen. Julistuksessa hän ehdotti, että Ranskan ja Saksan hiili- ja terästuotantoa hallinnoitaisiin yhteisesti. Tämä ehdotus oli ensimmäinen askel kohti nykyistä EU:ta.

Eurooppa-päivä on tärkeä juhlapäivä kaikille eurooppalaisille. Päivän tarkoituksena on juhlistaa Euroopan yhtenäisyyttä ja osoittaa, että rauha ja yhteistyö ovat mahdollisia yli rajojen. Eurooppa-päivän kunniaksi järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri Eurooppaa.

Suomessa Eurooppa-päivää on vietetty virallisena liputuspäivänä vuodesta 2011 lähtien. Päivänä juhlistetaan Suomen EU-jäsenyyttä ja Euroopan yhtenäisyyttä. Tänä päivänä Suomi on yksi EU:n jäsenvaltioista ja osa tätä yhteistä hanketta.

Eurooppa-päivä on tärkeä päivä muistuttaa meitä siitä, että yhteistyö ja rauha ovat tärkeitä arvoja Euroopassa. EU on yhteinen projekti, joka on auttanut vahvistamaan rauhaa ja vaurautta Euroopassa. Jatkakaamme työskentelyä yhdessä rauhan ja yhteistyön edistämiseksi Euroopassa.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 12:39.58