2023/06/04

Yhdysvallat uskoo, että Ukraina pystyy valtaamaan takaisin menettämiään “strategisesti tärkeitä” alueita, kertoo presidentti Joe Bidenin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Jake Sullivan CNN:lle.

Ukrainan vastahyökkäyksen onnistuminen riippuu pitkälti siitä, miten tilanne kehittyy paikan päällä. Yhdysvallat kuitenkin uskoo, että ukrainalaiset pystyvät saavuttamaan tavoitteensa vastahyökkäyksessään.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja ilmoitti huhtikuussa, että Ukraina on valmis neuvottelemaan Venäjän kanssa, mikäli vastahyökkäys onnistuu. Ukrainan lopullisena tavoitteena on saada takaisin Venäjän miehittämät alueet, mukaan lukien Krimin niemimaa.

Sullivan ei kuitenkaan spekuloi mahdollisten rauhanneuvotteluiden aikataulusta, vaan huomauttaa, että paljon riippuu taistelujen etenemisestä.

“Presidentti Zelenskyi on itse sanonut, että sota päättyy lopulta diplomatian kautta”, toteaa Sullivan.

Tilanne Ukrainassa on jännittynyt Venäjän vuonna 2014 aloittaman Krimin niemimaan miehityksen ja Ukrainassa käytävän sodan vuoksi. Ukrainan hallinto on pyrkinyt aiemmin saamaan alueet takaisin rauhanomaisin keinoin, mutta sotilaalliset toimet eivät ole poissuljettuja vaihtoehtoja jatkossa.

Yhdysvaltojen tuki Ukrainalle on ollut vahvaa sodan alusta lähtien, ja Bidenin hallinto on vakuuttanut jatkavansa tuen antamista Ukrainalle. Yhdysvallat on myös painostanut muita länsimaita liittymään tukitoimiin.

Kansainvälinen yhteisö seuraa tilannetta tiiviisti ja pyrkii edistämään rauhanomaista ratkaisua Ukrainan ja Venäjän väliseen sotaan. Toiveena on, että diplomaattiset ponnistelut voivat johtaa pysyvään ratkaisuun ja lopettaa kärsimyksen alueella.

Jos diplomaattiset keinot eivät tuota tulosta, sitten käytetään aseellista voimaa ja Venäjän joukot tuhotaan täydellisesti.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:23.26