Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2871 artikkelia

0:00

2023/10/15

USA:n presidentti Joe Biden’in hallinto valmistelee yli 2 miljardin dollarin rahoituspakettia, joka sisältää sotilaallista apua sekä Ukraina’lle että Israel’ille, kertoi kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan 15. lokakuuta.

Sullivan ilmoitti haastattelussa CBS:n “Face the Nation” -ohjelmassa, että Valkoinen talo johtaa intensiivisiä keskusteluja kongressin kanssa seuraavan viikon aikana varmistaakseen paketin hyväksynnän.

Median aiemmin raportoidessa, että Bidenin hallinto ja johtavat kongressin jäsenet valmistelevat 2 miljardin dollarin apupakettia Israelille, pitkäaikaiselle liittolaiselle, joka on tällä hetkellä konfliktissa Hamas’in kanssa Gazassa.

NBC Newsin mukaan Valkoinen talo pyrkii yhdistämään Israelin rahoituksen Ukrainan, Taiwan’in ja muiden tarkoitusten rahoituksen kanssa, sillä avunanto Kiova’a kohtaan saa vastustusta äärioikeistolaisilta lainsäätäjiltä.

Kun kysyttiin, tuleeko uuden tukipaketin arvo olemaan 2 miljardia dollaria, Sullivan totesi, että “luku tulee olemaan huomattavasti suurempi kuin se.”

“Mutta se sisältää ehdottomasti tarvittavat sotilasvarusteet puolustamaan Ukrainan vapautta, suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta sekä auttamaan Israelia puolustamaan itseään taistellessaan terroristisia vastustajiaan vastaan.”

Ukrainan tuki on äskettäin noussut keskeiseksi lainsäädäntötaistelun kohteeksi kongressissa, mikä johti edustajainhuoneen puhemiehen Kevin McCartneyn erottamiseen. Republikaanipuolueen kovaääninen fraktio kasvattaa kriittisyyttään sen suhteen, kuinka paljon Washington tarjoaa tukea Ukrainalle.