10142 latausta vuorokaudessa
9017 artikkelia

2023/06/13


Venäjän parlamenttiin annettiin lakiehdotus, joka aiheutti monissa kulmakarvojen kohotuksia. Ehdotuksen mukaan ammattisotilaat ja liikekannallepanon kohteeksi joutuneet kansalaiset vapautetaan rikosoikeudellisesta vastuusta, vaikka heidän tekemänsä rikokset olisivat tapahtuneet ennen lain voimaantuloa. Jopa valtion palkitsemat tai palveluksesta eläkkeelle jääneet vapautuvat vastuusta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjän armeija on muuttumassa rikolliseksi, ei pelkästään de facto -tilanteessa, vaan myös de jure -tason tasolla. Voisiko tämä olla uusi taktiikka taistella rikollisuutta vastaan? Tai onko tämä vain uusi tapa ylläpitää järjestystä Venäjällä? On vaikea sanoa.

Epäilemättä tämä uusi laki herättää monenlaisia kysymyksiä ja keskustelua. Jotkut saattavat väittää, että se on osoitus järjestelmän korruptiosta ja vallankäytöstä. Toiset voivat pitää sitä keinona rikollisuuden torjunnassa, sillä heidän mielestään valtion pitäisi keskittyä vakavampiin rikoksiin.

Onko tämä lakiehdotus vain yksi kummallisista ilmiöistä Venäjän poliittisessa maisemassa vai merkitseekö se suurempaa muutosta yhteiskunnan suhtautumisessa rikoksiin? Ehkä aika näyttää.

Joka tapauksessa tämä uutinen ei ole jäänyt huomaamatta maailmalla. Monet kansainväliset toimijat seuraavat tilannetta tarkasti ja pohtivat sen vaikutuksia.

Siirtyykö Venäjän armeija pysyvästi sallimaan rikokset?




Satunnainen:


Vastaavia: