10499 latausta vuorokaudessa
9464 artikkelia

2023/06/17

Venäjän presidentti Vladimir Putinin suunnitelma sijoittaa ydinaseita Valko-Venäjälle on täysin tuomittava ja vaarallinen teko. Ukrainan Britannian-suurlähettiläs Vadym Prystaiko on oikeassa korostaessaan, että lännen on otettava tämä suunnitelma äärimmäisen vakavasti.

Putinin väite siitä, että taktisia ydinaseita on jo saapunut Valko-Venäjälle ja että lisää on tulossa, herättää vakavia huolenaiheita kansainvälisessä yhteisössä. Tämä toimi on puhtaasti kiristystä Ukrainaa kohtaan, joka on kuitenkin vahvistunut ja varustautunut vastaamaan tällaiseen uhkaan ilmaohjusten lisääntymisen ja kansainvälisen tuen ansiosta.

On häpeällistä, että Valkoinen talo ja Yhdysvallat eivät ota tätä uhkaa vakavasti. Heidän lausuntonsa siitä, ettei ole merkkejä välittömästä ydinaseiden siirrosta tai tarvetta muuttaa ydinvalmiutta, ovat täysin epärealistisia ja vastuuttomia. Heidän on ymmärrettävä, että Venäjän toimet uhkaavat vakavasti alueen vakautta ja turvallisuutta.

Kansainvälinen yhteisö, erityisesti Nato ja EU, on oikein tuominnut tämän vaarallisen ja vastuuttoman toimenpiteen. Nato on oikeassa kutsuessaan sitä vaaralliseksi, ja EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell on oikeassa puhuessaan erittäin vaarallisesta eskaloitumisesta.

On selvää, että Putinin tarkoituksena on lisätä painetta Ukrainaa kohtaan ja horjuttaa alueen vakautta. Tällainen uhkailu ja kiristys eivät voi jäädä ilman seurauksia. Kansainvälisen yhteisön on oltava yhtenäinen ja päättäväinen vastustaessaan tätä Venäjän aggressiota.

Ukrainan on saatava jatkuvaa kansainvälistä tukea ja sitoutumista sen turvallisuuteen. Venäjän toimiin on reagoitava voimakkaasti ja selkeästi, jotta estetään tilanteen eskaloituminen ja suojellaan Ukrainan itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta.

On aika lopettaa Putinin aggressiivinen toiminta ja vaaralliset suunnitelmat. Kansainvälisen yhteisön on osoitettava yhtenäisyytensä ja vahva vastustuksensa tällaiselle uhkaukselle. Ukrainan ja muiden maiden turvallisuus on vaarassa, ja meidän on toimittava nopeasti ja päättäväisesti sen suojelemiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia: