2023/06/24

TP-UTVA on puolustusvoimien operatiivinen johtoryhmä, joka vastaa tilannekuvan seurannasta ja arvioinnista sekä tarvittavien toimenpiteiden suunnittelusta ja koordinoinnista.

Kokouksessa käydyssä keskustelussa korostettiin Suomen sitoutumista rauhanomaiseen ratkaisuun ja kansainväliseen oikeuteen. Suomi tukee Euroopan unionin ja muiden kansainvälisten toimijoiden pyrkimyksiä selvittää tilanne ja edistää vakautta alueella.

Presidentti Niinistö ja hallituksen jäsenet ilmaisivat huolensa Venäjän sisäisen tilanteen vaikutuksista alueen turvallisuuteen ja vakaudelle. Suomi pitää tärkeänä, että kaikki osapuolet välttävät provokaatioita ja toimivat diplomaattisten kanavien kautta. Yhteistyön ja vuoropuhelun merkitystä korostettiin.

Kokouksessa päätettiin myös lisätä tiedustelutiedon vaihtoa ja tilannekuvan seurantaa Venäjän tilanteen osalta. Suomi tiivistää yhteistyötään läheisten liittolaisten ja kumppanimaiden kanssa ja seuraa tilannetta tiiviisti yhdessä näiden maiden kanssa.

Turvallisuustilanteen pysyessä vakavana ja epävarmana, Suomi jatkaa valmiuksiensa ylläpitoa ja tarvittaessa lisää turvallisuustoimiaan. Puolustusvoimat ja muut turvallisuudesta vastaavat viranomaiset ovat valmiudessa ja tekevät tarvittavia toimenpiteitä kansalaisten turvallisuuden varmistamiseksi.

Kokouksen jälkeen presidentti Niinistö piti tiedotustilaisuuden, jossa hän korosti Suomen sitoutumista kansainväliseen oikeuteen ja rauhanomaiseen ratkaisuun. Hän toivoi tilanteen rauhoittuvan ja kehottikin kaikkia osapuolia toimimaan harkitusti ja vastuullisesti.

Suomen kansalaisia kehotettiin seuraamaan tilannetta viranomaisten tiedotuskanavien kautta ja noudattamaan annettuja ohjeita. Lisäksi ulkoministeriö päivitti matkustustiedotteensa ja kehotti välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle.

Kokouksen päätteeksi presidentti Niinistö kiitti hallituksen jäseniä ja turvallisuusviranomaisia heidän työstään ja sitoutumisestaan Suomen turvallisuuden varmistamiseen. Hän korosti yhteistyön ja valmiuden merkitystä tällaisissa tilanteissa ja lupasi tarvittaessa tehdä lisätoimenpiteitä Suomen turvallisuuden takaamiseksi.

Suomi seuraa tilannetta tarkasti ja tekee tarvittavat toimenpiteet kansalaisten turvallisuuden varmistamiseksi. Yhteistyö liittolaisten ja kumppanimaiden kanssa on keskeistä alueen vakauden säilyttämisessä.

Lue tarkemmin:

https://www.presidentti.fi/uutinen/tasavallan-presidentti-paaministeri-ja-turvallisuuskysymyksista-vastaavat-hallituksen-ministerit-keskustelivat-venajan-tilanteesta/


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:11.45