Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Putin’in tiedottaja #Peskov paljastaa: Osa #Wagner’in palkkasotureista saa tehdä sopimuksen #puolustusministeriö’n kanssa #Venäjä #sisällissota #video

2023/06/24Venäjän diktaattori Vladimir Putinin puhemies Dmitry Peskov on herättänyt huomiota värikkäällä lausunnollaan, jossa hän paljasti, että osa Wagnerin palkkasotureista tekee sopimuksia puolustusministeriön kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että ne Wagnerin ryhmään kuuluneet soturit, jotka eivät osallistuneet kapinaan, eivät joudu syytteeseen.

Peskovin lausunto on herättänyt hämmennystä ja jopa naurunpyrskähdyksiä ympäri maailmaa. Monet ovat kysyneet, miten palkkasoturit voivat yhtäkkiä siirtyä puolustusministeriön leipiin ja välttyä vastuulta. Tämä on herättänyt myös spekulaatioita siitä, että palkkasoturitoiminta olisi osa valtiollista strategiaa.Tietenkin tässä on oltava ripaus kusetusta, sillä ajatus siitä, että sotureiden palkkaaminen viralliseen armeijaan auttaisi heitä välttämään vastuuta, on äärimmäisen naurettavaa. On hyvin tiedossa, että Wagnerin ryhmä on kytköksissä Venäjän hallitukseen ja toimii sen etujen mukaisesti. Peskovin lausunto vain korostaa tämän järjestelyn koomisuutta.Venäjällä on pitkä historia epämääräisten ja salaperäisten toimijoiden käytöstä eri sodissa ympäri maailman. Wagnerin ryhmä on yksi tällainen esimerkki. Vaikka sen toiminta on virallisesti yksityistä, sen sidokset Kremlin kanssa ovat ilmeiset. Tämä herättää vakavia kysymyksiä Venäjän hallituksen vastuusta ja sen harjoittamasta epäselvästä sotilaallisesta toiminnasta.

Peskovin lausunto ei tee tilannetta sen selvemmäksi, vaan päinvastoin herättää vain lisää kysymyksiä. Onko tämä yritys vähentää painetta Wagnerin ryhmään kohdistuvasta kansainvälisestä arvostelusta vai vain absurdi vitsi? Kukaan ei voi olla varma.

Lopuksi voin vain todeta, että tämä tapaus osoittaa jälleen kerran, että totuus on joskus tarua ihmeellisempää. Venäjän hallinnon ja sen kytkösten salamyhkäisyys herättää hämmennystä ja hilpeyttä, mutta samalla myös huolta. Toivottavasti kansainvälinen yhteisö jatkaa tarkkaa seurantaa ja vaatii vastauksia tähän kummalliseen tilanteeseen.