12138 latausta vuorokaudessa
9911 artikkelia

Garry Kasparov, tunnettu venäläinen shakkimestari ja entinen maailmanmestari, on jälleen kerran laukonut suorat sanat Venäjän presidentti Vladimir Putinista Twitterissä. Keskiviikkona Kasparov julkaisi Twitteriin ketjun, jossa hän käsittelee Putinin toimintaa ja Venäjän nykytilannetta.

Kasparov aloittaa ketjunsa väitteellä, että kaikki valehtelevat toisilleen diktatuurissa, ja diktaattori itse valehtelee eniten. Hän uskoo, että henkilökohtainen valta ja selviytymisen kannuste pakottavat diktaattorit valehtelemaan. Kasparovin mukaan Putinilla ei ole pienintäkään käsitystä siitä, mitä Ukrainan sotatantereella todella tapahtuu päivittäin. Hän toteaa, että kaikki, jotka raportoivat Putinille tilanteesta, saavat itse osakseen valheita alaistensa taholta.

Kasparov, joka voitti useita shakin maailmanmestaruustitteleitä 1980- ja 1990-luvuilla, on toiminut pitkään Putinin vastustajana ja oppositiopoliitikkona Venäjällä. Hän on tällä hetkellä maanpaossa. Twitterissä hän korostaa Ukrainan kansan rehellisyyden ja objektiivisuuden merkitystä sodankäynnissä. Kasparov uskoo vakaasti siihen, että Ukraina tulee voittamaan sodan, koska heillä on jotain, mistä taistella – kuten oma maa, vapaus ja elämä.

Kasparovin mukaan venäläiset sotajoukot pelkäävät toisiaan, mukaan lukien heidän esimiehensä, aina Putinia myöten. Hän muistuttaa, että vaikka edusti aikoinaan Venäjää kansainvälisissä kisoissa ja voitti kultamitaleita, hän ei enää halua edustaa nykyistä Venäjää. Kasparov painottaa, että nykyinen Venäjän lippu edustaa hänelle pelkoa ja sotaa. Hän uskoo, että tarvitaan uusi lippu ja uusi Venäjä.

Kuvassa oikealla: Anti-Putin -lippu – lipusta poistettu punainen veren väri.

Kremlin kannattajat ovat kutsuneet Kasparovia petturiksi, mutta shakkimestarilla on eri näkemys siitä, kuka todellinen petturi on. Hänen mielestään oikeat petturit ovat venäläiset, jotka eivät tue Ukrainaa ja sen voittoa. Kasparov katsoo heidän hylänneen moraalin ja ihmisarvon. Hän sanoo heidän unohtaneen toivon sivistyneestä Venäjästä ja sallivat sen muuttua zombivaltioksi, joka on mafian ja Kiinan alaisuudessa.

Kasparovin twiitit ovat osa hänen jatkuvaa kamppailuaan demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta Venäjällä. Vaikka hänen sanomansa saattavatkin olla esitetty vitsailevaan sävyyn, ne heijastavat hänen vakavaa huoltaan Venäjän tilanteesta ja hän pyrkii herättämään kansainvälistä huomiota Venäjän hallinnon toimia kohtaan.


Satunnainen:


Vastaavia: