Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/06/29

Wagner-ryhmän palkkasoturit eivät enää taistele Ukrainan alueella, kertoi sotilastiedustelun johtaja (HUR), Kyrylo Budanov, Ukrainska Pravdalle 29. kesäkuuta.

“Yksityisen sotilasyrityksen (PMC) Wagner ei enää osallistu taisteluihin Ukrainan alueella. Tämä on tehokkain Venäjän federaation joukko, joka tiesi, miten saavuttaa menestystä hinnalla millä hyvänsä”, Budanov sanoi.

Tiedustelupäällikkö huomautti, että joitain Wagnerin urakoitsijoita on edelleen sijoitettuna Ukrainan eteläosaan sekä heidän tukikohtaansa itäisessä Luhanskin alueella, joka perustettiin vuonna 2014, mutta he eivät osallistu taisteluihin.

Budanov lisäsi, että Wagner-kapina tuhosi “luotettavan venäläisen hallinnon myytin”.

Wagner-ryhmän perustaja Yevgeny Prigozhin käynnisti aseellisen kapinan Venäjän hallitusta vastaan 23. kesäkuuta. Hänen palkkasoturinsa valtasivat Rostov’in kaupungin ja marssivat jopa 200 kilometrin päähän Moskova’sta, mutta kapina päättyi äkillisesti alle 24 tuntia myöhemmin 24. kesäkuuta.

Kreml’in ja Prigozin’in välisen sopimuksen jälkeen, jonka väitetään syntyneen Valko-Venäjän diktaattorin Aleksander Lukashenkon välityksellä, Venäjän viranomaiset ilmoittivat, että Wagnerin perustaja ja hänen sopimussotilaansa saisivat lähteä Valko-Venäjälle. Venäjän diktaattori Vladimir Putin sanoi, että palkkasotureilla olisi myös mahdollisuus allekirjoittaa sopimus Venäjän puolustusministeriön kanssa.