10142 latausta vuorokaudessa
9010 artikkelia

2023/07/01

Venäjän entisen presidentin Dmitri Medvedevin oudot somepurkaukset selittyvät tutkivan journalismin ryhmän Verstkan mukaan yllättävällä syyllä – hän kirjoittaa ne useimmiten humalassa! Nykyisin Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajana toimiva Medvedev on herättänyt huomiota erityisesti Ukrainan sodan aikana törkeillä ulostuloillaan.

Kahden eri lähteen mukaan Medvedev on itse vastuussa ärhäköistä somekommenteistaan ja sepustaa niitä ollessaan usein humalassa. Tämä selittynee osittain sillä, että hän omistaa Volga-joen rannalla sijaitsevan maatilan, jolla valmistetaan alkoholia. Tämä entisen presidentin kotipolttoinen olisi kuuleman mukaan suosittua herkkua, jota hän mielellään tarjoilee hallituksen jäsenille ja ulkomaisille vieraille. Ei olekaan ihme, että myös muut korkean aseman poliitikot ja virkamiehet ovat innostuneet ryyppäämään.

Verstkan haastattelemat nimettömät virkamiehet ja lähipiiriläiset vahvistavat, että venäläisen eliitin juopottelu on lisääntynyt huomattavasti sotatilan alettua. Kuvernööreistäkin löytyy tarinoita, joissa aiemmin kohtuullisesti alkoholia käyttänyt henkilö on menettänyt täysin kontrollin juomiseensa.

Eliitin suosikkijuomat ovat konjakki, samppanja ja viini, mutta kotimainen vodka on varattu etenkin virallisiin “työillallisiin”. Kuitenkin Verstkan mukaan juopottelu on kokenut uuden nousun sen jälkeen, kun Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin antoi kansainvälisen pidätysmääräyksen Venäjän presidentti Vladimir Putinista. Myös Ukrainan vastahyökkäys on vaikuttanut venäläisten virkamiesten alkoholinkäyttöön.

Kaikista ironisinta on, että Putin itse on tunnettu terveellisistä elämäntavoistaan eikä juurikaan juo alkoholia, lukuun ottamatta ajoittaista kallista viiniä. Näyttää siltä, että Venäjän poliittinen eliitti on päätynyt käsittelemään stressiään ja vastoinkäymisiään juomalla – ja se on johtanut melkoisiin somepurkauksiin ja erikoisiin käytöksiin.

Kaikki tämä kuvaa kuitenkin vain osaa Venäjän poliittisen eliitin toiminnasta ja käyttäytymisestä. On tärkeää muistaa, että tiedot perustuvat Verstkan haastattelemiin lähteisiin, joiden identiteettiä ei paljasteta. Medvedevin ja muiden poliitikkojen alkoholinkäyttöä ja somepurkauksia on syytä tarkastella kriittisesti.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: