Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Trump tarjoaa nyt vasta maailmalle rauhaa – miksi ei lopettanut #Venäjä|#Ukraina -#sota’a joka oli jo käynnissä kun oli #presidentti? – #video

17.07.2023 12:37

Ei audiota saatavissa.

Lukuaika: 2 minuuttia

Entinen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen parrasvaloissa tempauksillaan! Trump on kertonut Fox Newsin haastattelussa heinäkuun 16. päivänä, että jos hänet valitaan uudelleen presidentiksi, hän aikoo pyytää Ukraina’n presidentti Volodymyr Zelenskyi:ta ja Venäjän diktaattori Vladimir Putin’ia tekemään rauhansopimuksen.

Tällä hetkellä Trump on suosituin republikaanien ehdokas tulevissa esivaaleissa vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Mielipidemittausten mukaan peräti 48% vastaajista tukisi häntä esivaaleissa, kun taas 22% kannattaisi Floridan kuvernööriä Ron DeSantista. Tämä kävi ilmi YouGovin ja Economist-lehden heinäkuun 8. – 11. päivinä julkaisemasta kyselystä.

Trump kertoi myös, että hän varoittaisi Putinia, että USA lisäisi sotilaallista tukea Ukrainalle, mikäli sopimukseen ei päästä.

“Kertoisin Zelenskylle, että nyt riittää. Hänen on tehtävä sopimus. Kertoisin Putinille, että jos sopimusta ei synny, annamme Ukrainalle enemmän kuin he ovat ikinä saaneet, jos niin täytyy tehdä”, Trump totesi. Hän lisäsi vielä, että “sopimus olisi tehty päivässä”.

Trump on toistuvasti vakuuttanut lopettavansa Venäjän sodan 24 tunnissa.

“Vaikuttaa siltä, että Donald Trumpilla on ollut nämä kyseiset 24 tuntia jo käytössään aikaisemmin. Olimme sodassa, ei tosin täysimittaisessa, mutta sota oli käynnissä, ja oletan, että hänellä oli silloin aikaa käytettävissään. Hänellä oli varmasti muita prioriteetteja kuin pysäyttää sota.”, Zelensky totesi ABC Newsille kesäkuun 9. päivänä.

Zelensky esitteli Ukrainan kymmenen kohdan rauhansuunnitelman G20-huippukokouksessa marraskuussa 2022. Suunnitelma sisältää venäläisten joukkojen välittömän vetäytymisen, oikeudenkäynnin venäläisten sotarikoksista, sotavankien ja karkotettujen ukrainalaisten vapauttamisen sekä luonnontuhon estämisen.

Trump sanoi toukokuussa, ettei sitoutuisi tarjoamaan Ukrainalle puolustusapua, jos hän voittaisi vuoden 2024 vaalit.

“Annetaan pois niin paljon varusteita, ettemme itsekkään ole nyt ammuksilla varustettuja”, Trump sanoi CNN:n mukaan 11. toukokuuta.

Hän myös kieltäytyi sanomasta, kenen puolella hän on Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa, lisäten haluavansa “kaikkien lopettavan kuolemisen”.

Samalla noin 65% Yhdysvaltain kansalaisista haluaa Washingtonin jatkavan sotilaallista apua Ukrainalle, kertoi Reuters/Ipsosin kesäkuun 28. päivänä julkaisema kysely.

Kun maailma katsoo jännityksellä, miten tämä poliittinen komedia etenee, voin vain odottaa, kuulemmeko seuraavaksi Trumpin tarjoavan maailmanrauhaa suorassa tv-lähetyksessä vai pääsevätkö Putin ja Zelensky vastaamaan kutsuun huippukokoukseen “Poliittisten neuvottelujen taistelutanssi – Kumpi neuvottelee paremmin?” Toivottavasti he tajuavat ottaa mukaansa popcornia ja valmiiksi kirjoitetun rauhansopimuksen, sillä tämä näytös saattaa olla vasta alkusoitto hullunkurisille neuvotteluille!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:41:32