Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 18054 latausta vuorokaudessa.


2379 artikkelia

2023/07/19

Donald Trump, entinen USA:n presidentti ja potentiaalinen presidenttiehdokas, esitti hiljattain vaatimuksen koskien Euroopan kustantamaan asevarastojen palauttamisesta, jotka olivat lähetetty Ukrainaan. Trumpin mukaan, jos hänet valitaan presidentiksi, hän vaatii Eurooppaa korvaamaan Yhdysvaltain kulut Ukrainan asevarastojen uudelleenrakentamisesta.

“Kehotan Eurooppaa korvaamaan meille Ukrainaan lähetettyjen varastojen uudelleenrakentamisen kulut. Tämän heidän pitäisi tehdä jo nyt, mutta Joe Biden on liian heikko ja kunnioittamaton”, entinen presidentti totesi vaalivideollaan.

Trump valitti, että Euroopan maat käyttävät vähemmän varoja Ukrainan tukemiseen verrattuna Yhdysvaltoihin ja arvosteli nykyistä presidenttiä Joe Bidenia siitä, että tämä on “tyhjentänyt” maan sotilasvarastoja.

Hän myös kritisoi Bidenin hallinnon ulkopolitiikkaa. Trumpin mielestä Ukrainan ottaminen NATOn jäseneksi tällä hetkellä on “täysin järjenvastaista” ja että Yhdysvallat asettaa itsensä ydinsodan vaaraan Venäjän tai Kiinan kanssa.

Huolimatta Trumpin vihjailuista, Biden totesi, että Ukraina ei voi liittyä NATOon ollessaan sodassa, eikä Kiova ole vieläkään saanut jäsenyyskutsua.

Republikaanien presidenttiehdokkaana toimiva Trump, joka toimi Yhdysvaltain 45. presidenttinä, vannoi palauttavansa “Amerikka ensin” -politiikan ja työskentelevänsä rauhan ja vakauden palauttamiseksi Itä-Eurooppaan ja “ihmisten kuolemien estämiseksi”.

Trump on tällä hetkellä suosituin republikaanien presidenttiehdokas vuoden 2024 esivaaleissa, kertoo mielipidetutkimus. Jopa 48% vastaajista kannattaa häntä esivaaleissa, kun taas 22% tukee Floridan kuvernööriä Ron DeSantista, osoitti YouGovin ja Economistin heinäkuun 8.-11. päivinä julkaisema kysely.

Entinen presidentti väitti heinäkuun 17. päivänä, että jos hänet valitaan uudelleen, hän pystyy palauttamaan rauhan Venäjän ja Ukrainan välille.

“Sanoisin Zelenskyi’lle, että nyt riittää. Sinun on tehtävä sopimus. Sanoisin Putin’ille, että ellei hän tee sopimusta, annamme Ukrainalle enemmän kuin he ovat koskaan saaneet, jos niin tarvitaan”, Trump sanoi ja lisäsi, että “hän saa sopimuksen aikaan yhdessä päivässä”.

Trump on aiemmin arvostellut Bidenin hallintoa liian suurista resurssien käytöstä Ukrainan tukemiseen.

Lue myös: