2023/07/18

Kertsinsalmen sillan 17. heinäkuuta tapahtunut hyökkäys vaikuttaa todennäköisesti jatkossakin Venäjän logistiikkaan Etelä-Ukrainassa. Venäjän viranomaiset syyttivät Ukrainan erikoispalveluja miehittämättömän pintakuljetusaluksen iskusta Venäjän ja Krimin miehitetyn alueen välillä sijaitsevaa Kerčinsalmen siltaa vastaan 17. heinäkuuta aamulla.

Jälkikuvista näkyy, että yksi Kerčinsalmen sillan ajorataosuus romahti ja toinen osuus vaurioitui, mutta pysyi ehjänä. Venäjän liikenneministeriö väitti, että iskut eivät vahingoittaneet rautatiesiltaa eivätkä tukia sillalle, ja rautatieliikenne Kerčinsalmen sillan yli palautui muutaman tunnin kuluttua iskusta.

Venäjän miehittäjäviranomaiset ohjasivat raskaan siviililiikenteen miehitetyltä Krimiltä Venäjän kautta miehitettyyn Etelä-Ukrainaan, ja venäläiset lähteet raportoivat laajoista liikenneruuhkista Krimin Džankoin piirikunnassa ja miehitetyssä Hersonin alueella kohti Melitopolia. Krimiltä paenneet venäläisturistit todennäköisesti pahensivat liikenneongelmia ja vaikeuttivat venäläistä logistiikkaa Krimiltä Zaporizhian ja Hersonin alueiden taustatoimintoihin.

Miehittäjäviranomaiset pyysivät ihmisiä harkitsemaan vaihtoehtoisia evakuointireittejä välittömien liikenneongelmien lievittämiseksi. Ukrainan pääesikunnan tiedusteluyksikön (GUR) tiedottaja Andrii Yusov kieltäytyi kommentoimasta ukrainalaisten osallisuutta tapahtumaan.

Kerčinsalmen silta ja Krimin miehitetyt sotilasalueet ovat Ukrainan joukkojen laillisia sotakohteita puolustautuessaan Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen ja Ukrainan miehityksen torjunnassa, kuten ISW ja ukrainalaiset viranomaiset ovat aiemmin raportoineet.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:15.51