2023/07/18

Venäjän varapääministeri Marat Khusnullin ilmoitti, että yksi osa Krimin sillasta on täysin tuhoutunut eikä sitä voida palauttaa entiselleen.

Kommentit esitettiin Venäjän diktaattori Vladimir Putinin kanssa pidetyssä kokouksessa 17. heinäkuuta sen jälkeen, kun silta, joka yhdistää Venäjän miehittämän Krimin Venäjään, vaurioitui kahdesta räjähdyksestä aiemmin samana päivänä.

Khusnullin lisäsi, että sillan vedenalaiset pilarit eivät vaurioituneet räjähdyksessä ja että autot voivat käyttää siltaa uudelleen 18. heinäkuuta aikaisin aamulla.

Kuitenkin vain yksi kaista on avoinna. Khusnullin sanoi, että kaksisuuntaisen liikenteen palauttaminen sillan toiselle puolelle kestäisi syyskuuhun asti. Liikenteen palauttaminen Krimin suuntaan menevälle kaistalle kestää marraskuuhun asti.

Kokouksessa Putin vaati konkreettisia ehdotuksia sillan turvallisuuden vahvistamiseksi. Tämä hyökkäys on toinen räjähdys sillalla vuoden sisällä, viimeinen räjähdys tapahtui lokakuussa 2022.

Sillan osittainen sulkeminen oli seurausta räjähdyksestä, ja se avattiin vasta kokonaisuudessaan helmikuussa 2023.

Mediaraporttien mukaan Ukrainan tiedustelupalvelut suorittivat hyökkäyksen 17. heinäkuuta vesipinnan yläpuolella lentävillä droneilla. Kyiv Independent -lehti ei ole vahvistanut tätä tietoa.

Venäjän Belgorodin alueen kuvernööri Vyacheslav Gladkov väitti, että räjähdyksissä kuoli mies ja nainen ja lapsi loukkaantui.

Venäjän diktaattori Vladimir Putin ilmoitti 17. heinäkuuta pidetyssä kokouksessa, että puolustusministeriö valmistautuu vastatoimiin, jotka liittyvät aiemmin samana päivänä tapahtuneisiin “terroritekoihin”, jotka vahingoittivat Krimin siltaa.

Venäläinen media raportoi kahdesta räjähdyksestä noin kello 3 paikallista aikaa, jotka aiheuttivat suuria vaurioita sillan tieliikenteelle. Venäjä syytti Ukrainaa teosta, mutta Kiova ei ole ottanut vastuuta tapahtuneesta.

Venäjän varapääministeri Marat Huznullin arvioi, että sillan täysi palauttaminen vie aikaa marraskuulle asti.

Putin vaati myös kokouksessa, että hänelle esitetään konkreettisia ehdotuksia sillan turvallisuuden vahvistamiseksi. Silta kärsi viimeksi vakavia vaurioita lokakuussa 2022 räjähdyksen seurauksena, ja korjaustyöt kestivät aina helmikuuhun 2023 saakka.

Tällä hetkellä silta on suljettu henkilöautoilta ja ainoastaan rahtiliikenne on sallittu. Venäjän valtion kontrolloima uutistoimisto RIA Novosti raportoi, että 17. heinäkuuta puoliltapäivin oli syntynyt viiden kilometrin mittainen liikenneruuhka ajoneuvoista, jotka lähtivät Venäjän miehittämältä Krimiltä miehitettyyn Khersoniin.

Tämä välikohtaus lisää entisestään jännitteitä Venäjän ja Ukrainan välillä sekä korostaa Krimin alueen tilanteen herkkyyttä. Sillan vahingoittuminen vaikuttaa merkittävästi liikkumiseen Krimillä ja voi vaikuttaa myös taloudelliseen tilanteeseen alueella. Maailman on syytä seurata tilanteen kehittymistä tarkasti, sillä se voi vaikuttaa laajemmin alueen ja kansainvälisen yhteisön turvallisuuteen ja vakauden tilaan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:05.59