2023/07/24

Ukrainan puolustus­vakoilun virkailija, joka puhui nimettömänä CNN:lle, kertoi, että Kiova on vastuussa Moskovan aamuyöllä 24. heinäkuuta tapahtuneesta drone-hyökkäyksestä.

CNN:n mukaan virkailijalle ei ollut annettu lupaa puhua julkisesti tapahtumasta.

Venäjän viranomaiset ilmoittivat aiemmin samana päivänä, että ukrainalaiset dronet iskivät kahteen rakennukseen Moskova’ssa. Kreml ilmoitti “torjuneensa hyökkäyksen” ja lisäsi, että dronet oli neutralisoitu.

Samaan aikaan Venäjän miehittämällä Krim’illä sijaitsevan Dzhankoin alueella toimivan venäläismielisen päämiehen, Sergey Aksyonovin, mukaan ukrainalaiset dronet aiheuttivat räjähdyksen ammusvarastolla.

Kommentoidessaan 24. heinäkuuta Moskovan ja Venäjä’n miehittämällä Krimillä tapahtuneita drone-iskuja Ukrainan digitaalisen muutoksen ministeri Mykhailo Fedorov kirjoitti Telegram’issa: “Mitä ikinä tapahtuukaan, sitä tulee lisää.”

“Heti viime yönä dronet iskivät örkkien pääkaupunkiin (Moskovaan) ja Krimille. Elektroninen sodankäynti ja ilmatorjunta eivät enää kykene suojelemaan miehittäjien taivasta. Mitä ikinä tapahtuukaan, sitä tulee lisää,” hän kirjoitti.

Fedorov ei suoraan vahvistanut eikä kiistänyt Venäjän väitettä, että Ukraina oli drone-iskujen takana.

Kun räjähdykset ja drone-iskut jatkuvat Venäjällä ja Venäjän miehittämillä alueilla, Ukrainan viranomaiset usein vihjailevat epäsuorasti ottamatta suoraa vastuuta tapahtumista.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:12.49