2023/07/23

Moskova’n uutistoimisto, 23. heinäkuuta 2023

Hämmästyttävät ja kauhistuttavat tiedot saapuvat nyt Venäjältä, kun Venäjän puolustusministeriö kiistää jyrkästi tarkoituksellisen katedraalin pommituksen Odessan kaupungissa Ukrainassa.

Sen sijaan he ovat rohkeasti ilmoittaneet tähdänneensä täysin vaarattomiin kohteisiin, kuten kodikkaaseen asuinympäristöön, houkutteleviin ravintoloihin sekä naisille niin rakkaaseen synnytyssairaalaan. Lisäksi Kiinan suurlähetystö oli kohteena.

“Se oli vain väärinkäsitys, eikä millään tapaa tahallinen teko”, vakuutti venäläisten tiedottaja hymyillen, “Tavoitteenamme oli vain antaa kulttuurikokemus paikallisille asukkaille ja osoittaa solidaarisuutta heidän kanssaan. Mitäpä olisi elämä ilman jännitystä ja yllätyksiä, eikö totta?”

Venäjän tiedottaja kertoi, että heidän tarkkaan harkitut pommittamiset liittyivät venäläiseen kulttuuriin ja perinteisiin. Asuintaloissa ilmeisesti vietetään lämmintä yhdessäoloa perheen kesken, ravintolat ovat tunnettuja venäläisten herkkujen ja juomien maistelupaikkoina, ja synnytyssairaalassa luonnollisesti ihastellaan elämän uutta alkua.

Kiinalaiset ovat muuten vain niin rakkaita.

Ukrainan puolelta on vastattu tähän ilmoitukseen. “Jos tämä oli heidän kulttuurikokemuksensa tarjoamista, niin emme todellakaan olleet siihen valmistautuneita. Eikö meillä ole mitään sananvaltaa siitä, mitä meidän kulttuuriimme kuuluu?”, sanoi paikallinen asukas järkyttyneenä.

USA ja EU ovat myös ilmoittaneet huolestuneisuudestaan, mutta Venäjän puolustusministeriö on vakuuttanut, että kaikki on ollut vain hyvää tarkoittavaa vitsailua Venäjän armeijan sisältä.

Samankaltaisia selityksiä ei kuitenkaan ole odotettavissa tulevaisuudessa. “Tämä oli kertaluonteinen tapaus, joka oli vain pienen piirin sisäinen vitsi. Ei enää toiste”, ministeriön tiedottaja sanoi vakavana.

Vaikka tilanne vaikuttaa käsittämättömältä ja järkyttävältä, on tärkeää muistaa, että vitsit eivät aina ole sopivia kaikissa tilanteissa. Tässä tapauksessa tuskin kukaan pystyy nauramaan, kun ajattelee siviilien kärsimyksiä ja tuhoja, joita sota on aiheuttanut. Järjen ääni ja rauhanomaiset neuvottelut sisältäen Venäjän joukkojen vetäytymisen ovat ehdottomasti tarpeen, jotta vastaavilta tilanteilta voidaan jatkossa välttyä.

*Kirjoittaja toivoo, että rauha ja yhteistyö voittavat väkivallan ja epämieluisat vitsit.*


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 15:15.58