12359 latausta vuorokaudessa
9949 artikkelia

Venäjän diktaattori Vladimir Putin teki useita merkittäviä symbolisia eleitä Alexander Lukashenkon kanssa pidetyssä kokouksessaan 23. heinäkuuta, kertoo Institute for the Study of War tuoreimmassa raportissaan.

Putin vei Lukashenkon vierailulle Kronstadtiin Pietari’ssa – historiallisesti merkittävälle saarilinnoitukselle, jossa venäläiset sotilaat ja merimiehet tekivät kuuluisan epäonnistuneen vastavallankumouksen vuonna 1921, jonka Neuvostohallitus lopulta tukahdutti.

Instituutin mukaan kokous viittasi siihen, että Putin “pyrki heijastamaan valtaa ja luottamusta omaan ylivertaisuuteensa” Yevgeny Prigozhinin tukemaan ryhmään nähden, joka toimii Pietarissa.

Putin ja Lukashenko kiersivät Kronstadtia yhdessä Pietarin kuvernöörin Alexander Beglovin ja Venäjä’n puolustusministeri Sergei Shoigun nuoremman tyttären Ksenian kanssa.

“Niin Beglov kuin Shoigu ovat Prigozhinin henkilökohtaisia vihollisia, ja Putinin julkinen tapaaminen Beglovin, Shoigun tyttären ja Lukashenkon kanssa historiallisilla mailla, joilla epäonnistunut Kronstadtin kapina tapahtui, oli lähes varmasti tarkoitettu merkiksi Putinin ja hänen uskollisen joukkonsa voitosta Prigozhinin aseellista kapinaa ja Pietarissa toimivien Prigozhin-tukijoiden kukistamisessa”, ISW totesi.

Asiantuntijat huomauttivat myös, että Putin teki epätavallisen paljon vaivaa ottaakseen valokuvia paikallisten venäläisten kanssa, mukaan lukien lapset, Kronstadtissa, “luultavasti esittääkseen itsensä suosituna ja rakastettuna johtajana venäläisten keskuudessa”.

“Nämä symboliset eleet osoittavat, että Putin on huolissaan siitä, kuinka hänet nähdään suosittuna johtajana, hänen hallintonsa turvallisuudesta ja monista valtapoliittisista ryhmittymistä, jotka kilpailevat keskenään Venäjän hallinnon korkeimmilla tasoilla”, ISW päätti.


Satunnainen:


Vastaavia: