2023/07/25

V*tun Venäjä! Taas kerran he ovat osoittaneet täydellisen piittaamattomuuden kansainvälisistä sopimuksista ja ihmishenkien arvosta. U.K. Foreign Secretary James Cleverly antoi varoituksen, että Venäjä voi jatkaa Ukrainan ruoka-viennin tuhoamista ja kohdistaa hyökkäyksiä siviilialuksiin Mustallamerellä.

Mutta mitä Venäjä tekee? He vain nauravat ja jatkavat röyhkeää toimintaansa. Koko maailma on nähnyt, miten he ovat syyttäneet Ukrainaa siviilialuksiin hyökkäämisestä. Ja miten USA:kin on varoittanut tästä mahdollisuudesta.

Moskova on ilmoittanut, että he “tarkastavat” kaikki Mustallamerellä liikkuvat alukset mahdollisten sotilaallisten lähetyksien varalta. He eivät selvästikään välitä, vaikka kansainvälinen yhteisö tuomitsee heidän toimensa.

Ja sitten he vetäytyvät Mustanmeren viljainitatiivista, mikä käytännössä lopettaa Ukrainan mahdollisuudet viedä viljaa maailmalle heidän täysimittaisen hyökkäyksen aikana. He iskevät maatalouteen ja ruokavarastoihin. Tuhansia tonneja viljaa tuhotaan, ja Odesan alue kärsii jatkuvista hyökkäyksistä.

Ja nyt he käyttävät hyökkäysdrooneja tuhotakseen satamainfrastruktuurin Tonavan varrella, Romania’n rajalla – NATO:n jäsenvaltion kanssa! Voiko tämä olla enää selvempi provokaatio koko kansainvälistä yhteisöä vastaan?

Miksi kukaan ei astu toimiin? Miksi Venäjä saa jatkaa tätä raakalaismaista käytöstä rankaisematta? On aika, että YK:n turvallisuusneuvosto astuu esiin ja toimii. Venäjän on lopetettava kansainvälisten sopimusten ja sääntöjen rikkominen. Heidät on saatava vastuuseen teoistaan.

Maailmanlaajuiset ruokavarannot ovat uhattuina, ja kansainvälinen yhteisö ei voi vain seisoa sivussa ja katsella. On aika ryhtyä voimakkaisiin toimiin Venäjän toiminnan pysäyttämiseksi. Jos me emme tee mitään, olemme antaneet Venäjälle luvan jatkaa tätä tuhoisaa toimintaa.

Ukraina ansaitsee tukeamme ja suojelumme. Meidän on seisottava heidän rinnallaan ja osoitettava, ettemme hyväksy tällaista väkivaltaista ja epäoikeudenmukaista toimintaa.

Venäjä, kuule nyt selvästi: lopeta tämä hulluus ja lopeta sota – vedä poikasi takaisin kotiin kuolemasta turhaan. Maailma ei hyväksy tätä käytöstä!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 18:28.05