9847 latausta vuorokaudessa

8152 artikkelia

2023/05/07

Perjantaina tapahtunut venäläisen hävittäjän häirintä Puolalaisen rajavalvontakoneen kohdalla Mustallamerellä on jälleen yksi osoitus Venäjän aggressiivisesta toiminnasta alueella. Romanian puolustusministeriö on tuominnut venäläiskoneen toiminnan vaaralliseksi ja aggressiiviseksi.

Tapahtuma sattui, kun puolalaiskone oli osana Euroopan rajavirasto Frontexin rutiinipartiota Mustallamerellä. Venäläinen Suhoi Su-35 -hävittäjä tuli häiritsemään puolalaista konetta noin 60 kilometriä itään Romanian ilmatilasta. Puolan rajavartiolaitos on kieltäytynyt kommentoimasta tapausta, mutta tiedottaa siitä sunnuntaina.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjän ilmavoimat häiritsevät kansainvälisiä lentoja Mustallamerellä. Venäläiskoneiden toiminta on aiemmin herättänyt huolta kansainvälisessä yhteisössä ja useat maat ovat ilmaisseet huolensa Venäjän aggressiivisesta toiminnasta alueella.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö ottaa tilanteen vakavasti ja käsittelee Venäjän aggressiivista toimintaa Mustallamerellä. Alueen vakaus ja turvallisuus ovat tärkeitä koko alueen kehityksen ja kasvun kannalta.

Tämänkaltaiset tapaukset osoittavat myös tarpeen vahvistaa kansainvälisiä yhteistyö- ja koordinointimekanismeja, jotta vastaavilta tilanteilta voidaan ehkäistä tulevaisuudessa. Kansainvälinen yhteisö ja erityisesti Mustanmeren alueen maat tarvitsevat yhteistyötä, jotta Venäjän aggressiivista toimintaa voidaan torjua ja turvallisuutta voidaan ylläpitää alueella.


Satunnainen:


Vastaavia: