2023/07/25

Venäjä pidentää pakollista asepalvelusta – Mitä seuraavaksi, yli-ikäiset sotilaat valloittavat bingo-salit?

Venäjällä tapahtuu taas! Aivan kuin maailma ei olisi saanut tarpeeksi yllätyksiä Vladimir Putinin johtamalta valtiolta, he ovat päättäneet nostaa pakollisen asepalveluksen yläikärajan 30 vuoteen. Mitä ihmettä? Onko tämä merkki siitä, että Venäjän armeijan uusi slogan on “Nuoremmat, nopeammat, ja nyt hieman vanhemmatkin!”?

Kuvitellaanpa hetki tilanne: ryhmä nuoria miehiä jonossa, odottaen pääsyä palvelukseen. Mutta jonon lopussa seisoo myös “viisikymppinen” mies, yrittäen epätoivoisesti näyttää nuorekkaalta ja valmiilta taistelemaan. Ehkä heidät voisi varustaa kävelykepeillä ja kuulokojeilla sen sijaan, että heille jaettaisiin aseita!

Kuvitellaan myös uusiutunut koulutusohjelma, jossa keski-ikäiset sotilaat taistelevat yhä nuorempia ja paremmin koulutettuja vihollisia vastaan. “Pysyvät hyökkäysvoimat tarvitsevat pysyvän voiman Viagralla!” voisi olla heidän uusi iskulauseensa.

Mutta miksi juuri 30 vuotta? Onko tämä Putinin vastaus siihen, että hän kuvittelee olevansa niin kauan vallassa? Onko tämä koko kansanlaajuinen vitsi?

Toisaalta tämä uudistus voi olla strategia Ukrainan tilanteen takia. Heidän tarvitsee täydentää joukkojaan, mutta uusi mobilisaatio ei ole saanut innostusta aikaan. Ymmärrettävää, sillä kuka haluaisi vapaaehtoisesti lähteä sotimaan? Joten nyt vanhemmatkin saavat mahdollisuuden kunnostautua rintamalla. He voivat unohtaa golf-kentät ja lomakohteet ja lähteä reippaasti taistelemaan. Ehkä golf-mailat ja aurinkotuolit voi ottaa mukaan, kuka tietää, mitä kaikkea tarvitaan sodankäynnissä näinä päivinä?

Tämä päätös odottaa vielä presidentti Putin’in virallista allekirjoitusta ja parlamentin ylähuoneen hyväksyntää. Odotamme jännittyneinä, mitä tuleman pitää. Saammeko nähdä uuden asevoimien ikäryhmän liittyvän joukkoon vai onko tämä vain yksi Venäjän hulvattomista tempauksista?

Yksi asia on kuitenkin varma: Venäjällä ei tule tylsää. He pitävät meidät jatkuvasti varpaillamme, arvaamattomuudellaan ja omaperäisyydellään.

Toivottavasti he eivät käänny seuraavaksi bingo-salien valtaamisen puoleen – muuten maailman on oltava varuillaan, ja vartijat pysykööt valppaina tai ryssä vie kaiken mitä ei ole pultattu kiinni.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:14.56