2023/08/10

Etelä-Ukrainan Venäjän miehittämillä alueilla sijaitsevat sairaalat ovat raivostuttavassa tilanteessa, kertoo National Resistance Center 9. elokuuta julkaistussa raportissaan.

“Samalla nämä sairaalat eivät tarjoa käytännössä mitään palveluita siviiliväestölle”, Center ilmoitti.

Centerin raportin mukaan Venäjän terroristi-joukot käyttävät alueen sairaaloita hoitaakseen haavoittuneita sotilaitaan, kunnes nämä toipuvat osittain tai kokonaan. Vasta tämän jälkeen sotilaat siirretään Venäjän varastamaan Krim’iin tai itse Venäjälle sijaitseviin laitoksiin.

Center kertoo, että vain pieni joukko siviiliasukkaita saa luvan saada hoitoa näissä sairaaloissa, ja sekin vain “peittona” laitosten sotilaallisen käytön suojana.

Joulukuussa Center raportoi, että Venäjän viranomaiset miehitetyssä Luhansk’issa pakkosiirsivät siviilipotilaita pois sairaansängyistään antaakseen tilaa haavoittuneille Venäjän sotilaille.

On vaikea olla säälivä kuullessaan, miten ihmisiä, joita nämä sairaalat olisi tarkoitettu auttamaan, käytetään poliittisina pelinappuloina. Siviiliväestö kärsii ja joutuu olemaan ilman tarvitsemaansa hoitoa, kun resurssit priorisoidaan miehittäjien sotilaiden eduksi.

Tämä kertoo karua kieltä siitä, millaista on elää sota-alueella, jossa omanarvontunto ja ihmisoikeudet tallotaan jalkoihin. Kansainvälisen yhteisön on aika ottaa vakavasti kantaa tähän tilanteeseen ja vaatia ihmisoikeuksien kunnioittamista kaikissa olosuhteissa.

Etelä-Ukrainan siviiliväestö ansaitsee parempaa kuin olla kärsivänä sivustakatsojana omalla maallaan tapahtuvalle vääryydelle. On aika tehdä ääni kuuluviin ja vaatia toimintaa niin, että kaikki alueen asukkaat voivat saada tarvitsemaansa hoitoa ilman poliittista manipulointia.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:08.59