12170 latausta vuorokaudessa
10018 artikkelia

Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu esitti jälleen äärimmäisen provokatiivisia väitteitä, väittäen keskiviikkona, että Suomi ja Puola olisivat jotenkin uhka Venäjän turvallisuudelle. Tämä on jälleen yksi esimerkki Venäjän jatkuvasta yrityksestä levittää pelkoa ja epäluuloa naapurimaita kohtaan.

Šoigun väite siitä, että Puola olisi Yhdysvaltojen “militarisoiman Venäjän vastaisen politiikan pääväline”, on naurettavaa ja täysin perusteetonta. Venäjän aggressiivinen toiminta Ukrainassa ja muualla on omiaan herättämään huolta naapurimaissa, ja Puola on täysin oikeutettu huolehtimaan omasta turvallisuudestaan.

Suomen liittyminen Natoon on Venäjälle selkeästi kipeä kohta, mutta sen esittäminen “vakavana epävakauttavana tekijänä” on vain yritys pelotella ja painostaa Suomea pysymään erossa läntisestä yhteistyöstä. Suomen ja Puolan kaltaiset maat ovat oikeutettuja tekemään omia turvallisuuspoliittisia päätöksiään ilman Venäjän uhkailua ja puuttumista.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö pitää pään kylmänä ja torjuu tällaiset provokaatiot. Venäjän on aika lopettaa naapurimaiden pelottelemisen ja keskittyä rakentavaan kansainväliseen yhteistyöhön.


Satunnainen:


Vastaavia: