2023/09/28

Suomen Rajavartiolaitos järjestää laajamittaisen maahantulon hallinnan harjoituksen LATU 23 2.-6. lokakuuta 2023. Tämä harjoitus on merkittävä toimenpide, jonka tarkoituksena on valmistella ja varautua uuden lainsäädännön soveltamiseen sekä valmiussuunnitelmien tehokkaaseen toimeenpanoon erilaisissa olosuhteissa naapurimme Venäjän vihamielisiä toimia vastaan.

Harjoitus LATU 23 kokoaa yhteen laajan kirjon eri ministeriöiden ja viranomaisten edustajia, jotka ovat keskeisessä roolissa maahantulon hallinnassa ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Osallistuvia tahoja ovat sisäministeriö, valtiovarainministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Rajavartiolaitos, Maahanmuuttovirasto, poliisi, suojelupoliisi, tulli, puolustusvoimat, terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, sekä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson hyvinvointialueiden edustajia. Harjoitukseen osallistuvat myös Euroopan raja- ja merivartiovirasto, Euroopan unionin turvapaikkavirasto sekä Viron poliisi- ja rajavartioviraston edustajat.

Harjoitus koostuu useista osioista, jotka keskittyvät erilaisiin tehtäviin ja toimintaympäristöihin. Pääkaupunkiseudulla järjestetään esikunta- ja johtamisharjoitus, jossa viranomaisten yhteistoimintaa ja päätöksentekoa harjoitellaan eri skenaarioissa. Itäisellä Suomenlahdella toteutetaan rajaturvallisuusharjoitus, joka painottuu merellisen rajavalvonnan haasteisiin ja ratkaisuihin. Kaakkois-Suomessa järjestetään myös rajaturvallisuusharjoitus, jossa harjoitellaan maalla tapahtuvaa rajavalvontaa ja siihen liittyviä tehtäviä. Lisäksi Kaakkois-Suomessa järjestetään järjestelykeskusharjoitus, jossa testataan resurssien tehokasta koordinointia ja hallintaa erilaisissa tilanteissa.

Harjoitus LATU 23 on merkittävä askel kohti Suomen rajaturvallisuuden ja maahantulon hallinnan vahvistamista. Se tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden viranomaisille oppia ja kehittää toimintaansa yhteistyössä muiden maiden ja organisaatioiden kanssa. Tällaiset harjoitukset ovat välttämättömiä, jotta voimme varmistaa kansalaistemme turvallisuuden kaikissa oloissa ja vastata muuttuviin haasteisiin tehokkaasti ja joustavasti.

Suomen Rajavartiolaitos jatkaa sitoutumistaan maan turvallisuuden ylläpitämiseen ja on ylpeä voidessaan toimia yhteistyön moottorina tällaisissa merkittävissä harjoituksissa.

Lue lisää alkuperäisestä tiedotteesta: LINKKI


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:09.42