10679 latausta vuorokaudessa
9380 artikkelia

2023/12/15

Venäjän välineellistetty maahantulo Suomeen: vakava uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Suomen hallituksen torstaina tekemä päätös sulkea kaikki itärajan raja-asemat on suoraa seurausta Venäjä’n harjoittamasta välineellistetystä maahantulosta. Tämä uhka ei ole ainoastaan paikallinen ongelma, vaan se tuo mukanaan vakavan uhan kansalliselle turvallisuudelle ja yleiselle järjestykselle, kuten valtioneuvosto’n torstaina julkaisemassa sulkupäätöksen muistiossa todetaan.

Suomen viranomaisten mukaan maahantuloon liittyy paitsi laajaa kansainvälistä rikollisuutta myös riski siitä, että joukossa on rikollisia tai radikalisoituneita henkilöitä. Maahan pyrkivien seassa voi olla myös rikollisjärjestöjen jäseniä ja siviileiksi tekeytyneitä sotilaita. Tämä ei ole pelkkä arvio, vaan todellisuutta, joka aiheuttaa vakavaa turvattomuutta yhteiskunnassa.

Venäjän välineellistetty maahantulo on kohdistunut erityisesti Syyria’n, Somalia’n, Jemen’in ja Irak’in kansalaisiin. Näitä ihmisiä käytetään hyväksi saavuttaakseen mahdollisimman suuri vaikutus. Hallituksen päätös avata Vaalimaa’n ja Niirala’n rajanylityspaikat johti välittömästi sääntöjenvastaiseen maahantuloon, mikä pakotti hallituksen sulkemaan asemat uudelleen.

Muistiossa korostetaan, että maahantulon taustalla on järjestelmällistä toimintaa. Rajavartiolaitoksen havainnot osoittavat, että sääntöjenvastainen maahantulo tapahtuu vieraan valtion viranomaisten tai muiden toimijoiden vaikutuksesta, ja ilmiö liittyy myös kansainväliseen rikollisuuteen.

Tämä vakava tilanne vaatii ripeitä toimia. Hallituksen on suljettava rajat ja vahvistettava valvontaa estääkseen laittoman maahantulon. Viranomaisten on tehostettava yhteistyötään ja käytettävä kaikkia käytettävissä olevia keinoja selvittääkseen ja kitkiäkseen tämän uhan juuret. Kansalaisten turvallisuus ja yleinen järjestys ovat ensiarvoisen tärkeitä, eikä niitä pidä uhrata poliittisten pelien tai diplomaattisten neuvottelujen alttarilla.

Suomi ei voi antaa Venäjän välineellistetyn maahantulon jatkua uhkaamatta omia kansalaisiaan ja yhteiskuntaansa. On aika ottaa voimakas ja määrätietoinen asenne tämän uhan torjumiseksi ja varmistaa, että Suomen rajat pysyvät turvallisina ja suojattuina.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: