10664 latausta vuorokaudessa
9369 artikkelia

2023/10/02

Ahvenanmaa, tuo Suomen aurinkoinen saaristo, tunnetaan yleensä rauhallisista maisemistaan ja ystävällisistä asukkaistaan. Mutta tällä kertaa saarien rauhaa järkyttää mielenkiintoinen vieras – yhteistoiminnallinen harjoitus Lounais-Suomen poliisilaitoksen, Ahvenanmaan maakunnan poliisiviranomaisen, Helsingin poliisilaitoksen ja Rajavartiolaitoksen kesken. Miksi nämä viranomaiset ovat kokoontuneet Ahvenanmaalle? No, vastaus on yksinkertainen: he ovat valmiita torjumaan Venäjän suorittamat terroristiset hyökkäykset. Ainakin harjoituksessa!

Tämän harjoituksen tavoitteena on kehittää eri viranomaisten yhteistyötä vakavien yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaavien tilanteiden hoidossa. Ja koska Ahvenanmaa on paikkana erikoinen, niin ovat harjoittelutilanteetkin. Harjoitus nimittäin suoritetaan haasteellisissa ulkosaariston merellisissä olosuhteissa ja vaikeasti saavutettavissa olevissa kohteissa. Joten, varustaudu näkemään viranomaisten kalustoa ja henkilöstöä erikoisissa paikoissa!

Harjoitukseen osallistuva henkilöstö liikkuu monin eri keinoin. Ajoneuvot, venekalusto ja helikopterit ovat käytössä, erityisesti manner-Ahvenanmaalla ja Kökarin alueella. Saattaa olla, että viranomaiset joutuvat eristämään joitain harjoitusalueita – mutta ei hätää, se on vain osa harjoittelua.

Jos satut olemaan Ahvenanmaalla 2.–3. lokakuuta, saatat törmätä harjoitusjoukkoihin ja heidän kalustoonsa. Liikennettä saattaa olla enemmän kuin tavallisesti, joten varaudu pienten ruuhkien mahdollisuuteen. Ja muista, että melua saattaa aiheutua, kun harjoitusjoukot liikkuvat yleisillä teillä. Mutta älä huoli, se on vain osa tätä vakavasti otettavaa harjoitusta!

Yhteistyö eri viranomaisten välillä on äärimmäisen tärkeää varautumisessa mahdollisiin turvallisuusuhkiin. Vaikka tämä harjoitus saattaakin vaikuttaa epätavalliselta, se on osa viranomaisten jatkuvaa valmiutta pitää Suomi turvallisena ja varmistaa, että aurinkoinen Ahvenanmaa pysyy juuri niin rauhallisena kuin se on aina ollut – ainakin todellisessa elämässä!

Lue alkuperäinen poliisin tiedote: LINKKI


Satunnainen:


Vastaavia: