2023/10/12

Ano Turtiainen – Venäjän Propagandapapukaija

Suomalaisessa some-maisemassa on jälleen kohistu, kun Ano Turtiainen julkaisi uuden viihdyttävän videon YouTube’ssa. Tällä kertaa hän päätti lukea kielenkääntäjällä suomennettuja Venäjän uutisia, levittää Venäjän propagandaa sekä loihtia esiin kaikkia mahdollisia valeuutisia. Kysymys kuuluu, mitä Venäjä voisi tarjota Anolle lapaan vastapalveluksena?

Ano Turtiainen on tehnyt nimestään tutun monille suomalaisille some-käyttäjille, mutta hänen metodiensa laatu on ollut kyseenalaista. Videoillaan hän lällättelee seuraajiaan lapsellisella puhetyylillä ja varoittaa tukkapöllystä. Hän myös pelottelee, että Venäjä suunnittelee veristä hyökkäystä Suomeen. Tämä retoriikka on tullut tutuksi, ja monet ovatkin huomanneet Anon toistavan Venäjän propagandaa kuin opetettu papukaija.

Kritiikistä huolimatta Ano Turtiainen on saavuttanut tietynlaisen kulttimaineen internetissä. Hänen kannattajansa pitävät hänen videoidensa huumorista ja väittävät, että kaikki on tehty viihteen vuoksi. Toisaalta on myös niitä, jotka näkevät hänen toimintansa vakavana mielenterveydellisenä oireiluna.

On selvää, että Ano Turtiainen on monimutkainen hahmo suomalaisessa some-maisemassa. Hänen toimintansa jakaa mielipiteitä voimakkaasti. Toiset pitävät häntä viihdyttävänä some-persoonana, kun taas toiset näkevät hänet Venäjän propagandapapukaijana, joka toistaa isäntänsä ääntä ymmärtämättä todellisia tarkoitusperiä.

Anon viimeisimpiä videoita voidaan pitää jälleen yhtenä esimerkkinä siitä, kuinka some-vaikuttajat voivat kuvitella vaikuttavansa yleiseen mielipiteeseen ja jopa poliittiseen keskusteluun. Loppujen lopuksi, vaikka hän voikin naurattaa monia, on tärkeää pitää mielessä, että Venäjän propagandapapukaija myös levittää typeriä valheita ja polarisoi yhteiskuntaa.

Kaikkihan me rakastamme hyvää huumoria, mutta ehkä meidän kaikkien tulisi olla hieman valppaampia sen suhteen, mistä huumori tulee ja millaisia vaikutuksia sillä voi olla yhteiskunnassa.

Ukrainan rahoitus ei tule loppumaan – päin vastoin sitä lisätään, samoin kuin Israelin.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:08.19