2023/10/31

Tiedätkö, mikä voisi olla Suomen seuraava vallankumouksellinen askel? Sotilaalliset taidot esikoulussa!

Kiina’ssa lapset kirmaavat kuin pienet sotilaat, ja miksi emme ottaisi samanlaista konseptia käyttöön Suomessa? Kuvittelepa, kun päiväkodin pihalla viiden vuoden ikäiset taistelevat leikkikivääreillä ja suunnistavat vaippa päällä – se voisi olla seuraava askel kohti maailman rauhaa.

Mutta ennen kuin ryntäät ostamaan kamouflagevaatteita lapsillesi, pysähdytään hetkeksi ja pohditaan. Ehkä meidän ei tarvitse seurata Kiinan tietä, vaikka heidän kasvattamansa sotilaat ovatkin huippuluokkaa. Käykäämme läpi, mitä seuraisi, jos Suomeenkin otettaisiin käyttöön samanlainen malli.

Ensinnäkin, ruokatauko olisi erilainen. Sen sijaan, että lapset saisivat syödä eväänsä rauhassa, heidät opetettaisiin syömään nopeasti kenttäolosuhteissa. Leipä voisi olla valmiiksi juuri sellainen kuin MRE (military ration, eli sotilaanretale), ja pikkuiset sotilaat oppisivat avaamaan purkit räjähdyksen nopeudella.

Lisäksi päiväkotileikit saisivat uuden ulottuvuuden. Aseleikit olisivat nyt laillisesti hyväksyttyjä ja jopa suositeltuja. Muista vain varmistaa, että lapsilla on turvalliset leikkikiväärit ja -kranaatit!

Suomi on kuuluisa kylmyydestään, joten meidän täytyisi opettaa lapset myös selviytymään äärimmäisissä olosuhteissa. Esikoulun pihassa järjestettäisiin pakollisia lumikinoksessa ryömimiskilpailuja, ja jokaiselle lapselle jaettaisiin pieni selviytymispakkaus, jossa olisi ensiaputarvikkeita ja tulentekovälineitä.

Toisaalta, voisimmeko sittenkin pysyä perinteisemmässä päiväkotimallissa? Ehkä lastemme ei tarvitse oppia heittämään käsikranaattia ennen kuin osaavat lukea. Voisimme satsata enemmän taiteeseen, musiikkiin ja luovuuteen, ja jättää sotilaskoulutuksen ammattisotilaille.

Joka tapauksessa, on selvää, että Suomi ei ole vielä valmis siirtymään Kiinan tapaan kasvattaa sotilaita esikoulusta lähtien. Saamme olla ylpeitä siitä, että maamme on tunnettu rauhasta, vakauden ja koulutuksesta, emmekä tarvitse sotilaallisia esikouluja pitääksemme sen niin.

Joten antakaamme lastemme leikkiä ja kasvaa omalla tavallaan – ehkäpä tulevaisuudessa voimme silti kilpailla Kiinan sotilaallisen voiman kanssa muilla tavoilla, vaikkapa mäkihypyllä tai matkapuhelinsovelluksilla!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 15:07.22