10746 latausta vuorokaudessa
9389 artikkelia

2023/10/31

Kiovassa toimiva Kiev Independent -lehti kertoo, että Ukraina’n rajavartiolaitoksen tiedottaja Andrii Demchenko on vahvistanut venäläisjoukkojen vetäytymisen Valko-Venäjä’ltä. Tämä kehitys herättää kysymyksiä alueen turvallisuudesta ja Venäjä’n motiiveista. Demchenko kuitenkin huomauttaa, että kyseessä on tavallinen joukkojen kierto, eikä uusia joukkoja ole saapunut tilalle.

Venäjän federaation päätös vetää joukkonsa Valko-Venäjän alueelta on herättänyt epäilyksiä ja huolta siitä, mitä se voi tarkoittaa alueen vakaudelle. Demchenko on kuitenkin rauhoitellut tilannetta, selittäen, että Venäjä ei ole lähettänyt uusia joukkoja ja että vetäytyminen on osa normaalia kiertoa.

On huomionarvoista, että kaikki venäläisjoukot eivät ole poistuneet Valko-Venäjältä. Joitain Venäjän armeijan palkollisia on jäänyt alueelle, pääasiassa vastaamaan venäläiskaluston huoltotoimista. Tämä saattaa viitata siihen, että Venäjä säilyttää tietyt intressinsä Valko-Venäjällä.

Demchenko on myös kertonut, että Valko-Venäjällä on edelleen alle tuhat venäläisen palkkalistoilla olevaa sotilasta. Aiemmin on arvioitu, että Wagner-joukkoihin kuuluvia sotilaita olisi ollut Ukrainan armeijan puolella noin 8000 sotilasta. Tämä antaa osviittaa siitä, että venäläisjoukkojen läsnäolo ja toiminta Valko-Venäjällä ovat monimutkaisia ja voivat vaikuttaa laajemmin alueen turvallisuustilanteeseen.

Tilanne kehittyy edelleen, ja Ukrainan rajavartiolaitos seuraa sitä tarkasti. Vaikka venäläisjoukkojen poistuminen on osa sotilaallista kiertoa, se herättää silti kysymyksiä ja epäilyksiä alueen vakauden ja turvallisuuden suhteen.


Satunnainen:


Vastaavia: