Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2868 artikkelia

0:00

2023/11/10

Perussuomalaisten entinen jäsen paljastuu vaaralliseksi uhaksi demokratialle!

Perussuomalaisten entinen jäsen, *** ***, on järkyttävä esimerkki siitä, miten äärioikeistolainen ideologia voi saavuttaa vaaralliset mittasuhteet. Viimeaikaiset tapahtumat ovat paljastaneet hänen osallisuutensa äärimmäisiin toimiin, kun hän lähetti valepommeja SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton puoluetoimistoihin.

Tämä teko ei ole pelkästään poliittista erimielisyyttä vaan suoranaista terrorismi’a, joka uhkaa demokraattista järjestelmäämme. Meretvuon harhauttavat pommit, joilla ei ollut räjähdyskykyä, paljastavat hänen vaarallisen aikomuksensa luoda pelkoa ja epävarmuutta poliittisen vastustuksen keskuudessa.

On erityisen huolestuttavaa, että tämä tapaus liittyy perussuomalaisiin, puolueeseen, joka on jo pitkään ollut kiistojen keskipisteessä äärioikeisto’laisen siiven vuoksi. *** *** radikaalit näkemykset ja hänen yhteytensä valtiovarainministeri Riikka Purra’an vain lisäävät huolta äärimmäisyyksien noususta puolueessa.

Kyse ei ole pelkästään poliittisesta retoriikasta vaan äärimmäisestä akselerationismista, joka pyrkii sysäämään yhteiskuntamme kaikkien normien ja sääntöjen ulkopuolelle. Tämä uhka ei koske ainoastaan poliittisia vastustajia vaan koko yhteiskuntaamme, joka on rakennettu demokraattisten periaatteiden ympärille.

Poliittisten puolueiden on nyt yhteisesti tuomittava tällainen toiminta ja tehtävä kaikkensa äärioikeistolaisten vaikutusten torjumiseksi. Suomalaisilla on oltava nollatoleranssi sellaisille, jotka pyrkivät horjuttamaan demokraattista järjestelmäämme väkivallalla ja pelottelulla.

*** *** teot paljastavat synkän varjon, joka äärioikeistolaisuuden ympärillä lepää. Yhteiskunnan on toimittava nyt yhtenäisesti suojellakseen demokratia’a ja osoittaakseen, ettei tällaista toimintaa hyväksytä missään muodossa.

Pilapiirros: Ville Ranta