9685 latausta vuorokaudessa

7749 artikkelia

2023/11/10

Venäläiset vitsit ovat aina olleet omassa luokassaan, mutta viimeaikainen uusi satu Kremlinin aseidenrakentamisesta ottaa kyllä kruunun. Tässä kuitenkin muutama fakta, jotka pistävät nauruhermot koetukselle:

1. Puutteet alihankintaketjussa:
Venäläisillä on kuin onkin aseita, mutta heitä odottaa ikävä yllätys – osa tarvittavista osista on kuin kadonnut taikurihatusta. Kiitos lännen sanktioiden, venäläisten täytyy odottaa vuosia ennen kuin saavat tarvitsemansa.

2. Tuotantokapasiteetin huono tahti:
Kreml väittää tuottavansa aseita uskomattomalla vauhdilla, mutta totuus on, että esimerkiksi T90-tankkien tuotanto on lähinnä sadepisara valtameressä. Huhujen mukaan tuotantolinjat ovat hidastuneet enemmän kuin kilpikonnat maratonilla.

3. Ei terästä:
Venäläisillä ei ole kovaa terästä piippuihin, ja nyt heidän täytyy kilpailla taistelussa paperimassasta. Seuraava suuri keksintö: paperilla ampuvat aseet!

4. Elektroniikkapulaa:
KA-52-helikoptereissa käytetty elektroniikka oli pääosin länsimaista, mutta nyt Venäjällä on ongelma. Kopterit eivät ole enää yhtä älykkäitä kuin vanhemmat polvet väittävät.

5. Neuvostoliiton tuotantokyky haihtui:
Venäjän tuotantotehokkuus on kuin eksynyt Neuvostoliiton ajoista. Analogiat ovat tässä tapauksessa yhtä hyödyllisiä kuin lumiukko autiomaassa.

6. Talouden vuoto:
Puolustukseen suunnattu tuotanto imee Venäjän talouden kuiviin kuin viemäri hiekkaa. Ongelmana on myös osaavan työvoiman puute monilla aloilla. “Sotilaat” ovat kuin vitsi – osaavat ammattilaiset ovat harvinaisia kuin auringonpimennys.

7. Korruptio ja kadonneet uniformut:
Mitä ikinä he rakentavatkin, se hupenee korruptio’on, väärinkäytöksiin ja lahjuksiin nopeammin kuin jäätelö kesähelteellä. Esimerkiksi 1,5 miljoonaa kadonnutta talviasua – voisi sanoa, että talousahdinko ei ole ainoa asia, joka kasvaa Venäjällä.

Joten kun kuulet juttuja Kremlinin uskomattomasta aseidenrakentamisesta, muista nauraa ensin ja tarkistaa sitten faktoja – saatat huomata, että Venäläiset vitsit ovat aina ajankohtaisia.


Satunnainen:


Vastaavia: