2023/11/16

VKK – Valta Kuuluu Kristukselle: poliittista huumoria vai Venäjän salajuoni?

Tiedäthän sen Venäjän masinoiman entisen-eduskunta-puolueen, eli VKK – Valta Kuuluu Kristukselle? Noh, nyt tiedät. Saamani tiedon mukaan kyseinen ryhmä harhaanjohdettuja lampaita saa ohjeensa toimiinsa Facebook’ista, ja tarkemmin sanottuna VKK – Valta Kuuluu Kristukselle -ryhmästä, jossa opastetaan kuinka jäsenenä tulee toimia.

Normaalistihan näissä poliittisissa puolueissa on tapana korostaa sananvapautta, mutta VKK:n tapauksessa annetaan tarkat ohjeet siitä, kuinka jäsenen tulee käyttäytyä. Onko tämä nyt ihan normaalia puoluetoimintaa vai onko toimintapa suoraan peräisin Venäjän federaatiosta? Kysymys herää, kun kuulee, että ryhmässä on jopa ohjeet siihen, miten hymyillä oikein puolueen julisteissa.

Yksi VKK:n erityispiirre on sen jäsenten vankka usko siihen, että valta kuuluu yksinomaan Kristukselle. Toisin sanoen, poliittiset päätökset tehdään ylhäältä annettujen ohjeiden perusteella, ja tämä ylhäältä voi tarkoittaa myös hyvin kirjaimellisesti ylhäältä. Oletko kuullut, että VKK:n eduskuntaryhmän kokoukset alkavat rukouksella? Tässä puolueessa äänestystulokset voivat olla niin jumalallisia, että voisi melkein kuvitella äänestyslipukkeiden muuttuvan leiväksi.

VKK:n poliittinen strategia on myös poikkeuksellinen. Sen sijaan, että seurattaisiin perinteisiä vaalikampanjatapoja, kuten vaalimainoksia tai väittelyjä, VKK:n jäsenet osallistuvat erikoisiin tempauksiin. Esimerkiksi viime vaalien alla he marssivat Helsingin keskustassa aasien seurassa otsikolla “Aasi on meidän kuninkaan ratsu.” Voitte vain kuvitella, miltä se näytti ja kuulosti!

Kuitenkin mielenkiintoista on se, että vaikka VKK väittää olevansa täysin suomalainen puolue, monilla on epäilys siitä, että sen langat voisivat ulottua aina Venäjä’n federaatioon asti. Väitetään, että VKK saa rahoituksensa muualta ja että sen poliittiset päätökset saattavat olla suoraan Putin’in kynästä. Tosin, voisiko olla niin, että VKK:n jäsenet ovat vain liian innokkaita kantamaan kortensa kekoon maailmanpolitiikan suurissa kuvioissa, eli kuin harhaanjohdetut lampaat – Hyödylliset Idiootit?

Joka tapauksessa, VKK herättää kysymyksiä ja naurunpyrskähdyksiä ympäri Suomen. Onko se vakavissaan vai vain poliittinen parodia? Vastaus voi olla jossain VKK:n omassa julistuksessa, mutta ehkä se on vain yksi poliittisen satiirin helmi Suomen monivärisessä puoluekentässä.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 15:04.24