9605 latausta vuorokaudessa

7685 artikkelia

2023/11/16

Tuhkarokko riehuu Venäjällä – Rokotustarve korostuu, kun epidemia leviää.

Venäjällä on koettu huolestuttava tuhkarokko-epidemia, joka on vaatinut ihmishenkiä. Tuhkarokkotapausten määrä on kasvanut dramaattisesti tänä vuonna verrattuna edellisvuosiin. Medvestnik-julkaisun mukaan tammi-syyskuun 2023 välillä Venäjällä on todettu yli 8 000 tartuntaa, lähes 300 kertaa enemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna.

Tämä hälyttävä kasvu pohjautuu ensisijaisesti vuoden 2022 alhaisiin diagnoosimääriin. Tilanne näyttää edelleen huolestuttavalta, vaikka Medvestnikin mukaan tuhkarokon ilmaantuvuus on kasvanut ennätyksellisesti.

Vuonna 2018 Venäjällä ilmoitettiin noin 2 500 tuhkarokkotartuntaa, ja seuraavana vuonna luku nousi 4 500:een. Tartuntojen määrä laski sen jälkeen pandemiarajoitusten seurauksena, mikä oli Venäjän federaatio’n kuluttajansuoja- ja hyvinvointivirasto Rospotrebnadzorin mukaan. Nyt tuhkarokkotapaukset ovat jälleen nousussa.

Pääasiassa rokottamattomat ovat alttiita tuhkarokolle, ja pandemian aikana rokottamattomien osuus on kasvanut. Osa ihmisistä kieltäytyi rokotuksista omasta tahdostaan, kun taas toiset eivät ole voineet saada rokotteita niiden puutteen vuoksi.

Yli puolet tämän vuoden tuhkarokkotapauksista koskee alle 14-vuotiaita lapsia. Pietari’n lastenpoliklinikan johtaja Tatjana Davydova kertoo Medvestnikille, ettei heidän laitoksensa ole saanut uusia rokotteita kesän jälkeen.

“Henkilöt, jotka eivät aikaisemmin halunneet ottaa rokotteita, haluavat nyt suojaa, mutta heille ei ole tarjolla mitään”, Davydova valittaa.

Samanaikaisesti myös muiden rokotuksilla ehkäistävien sairauksien ilmaantuvuus on kasvanut Venäjällä. Tämä korostaa tarvetta tehostaa rokotusohjelmia ja varmistaa, että kaikki väestöryhmät ovat suojattuja vaarallisilta taudeilta.

Tuhkarokkoepidemia on herätyssoitto Venäjä’n terveysviranomaisille ja yhteisölle yhteisen suojelemisen tärkeydestä. Rahaa pitää riittää sodan rahoittamisen lisäksi myös omian kansalaisien suojelemiseen!


Satunnainen:


Vastaavia: