Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 37125 latausta vuorokaudessa.


2380 artikkelia

2023/11/21

Välinpitämättömyyden verho – Venäjän hybridisota ei ole syy lohdutukseen.

Venäjän FSB:n toiminta rajan takana ei ole pelkästään humanitaarinen kriisi, vaan osa suurempaa valtiollista hybridisotaa. Jos joku kutsuu näitä kolmannen maan kansalaisia hädänalaisiksi turvapaikanhakijoiksi hän on sokeuttanut silmänsä todellisuudelta.

Täytyy ymmärtää, että nämä yksilöt eivät ole sattumalta löytäneet tiensä rajan yli – he ovat osallisia Venäjän valtion suunniteltuihin hybridisotatoimiin. Hyvä tahto ei voi olla vastaus tähän pahuuteen. Päinvastoin, se on silkkaa typeryyttä ja altistaa meidät uhille, joita emme voi sivuuttaa.

On aika herätä tähän karuun todellisuuteen ja tunnustaa, että meidän on oltava valppaita ja kriittisiä. Venäjä käyttää näitä kolmannen maan kansalaisia välineenään omien intressiensä ajamiseen, eikä meillä ole varaa sulkea silmiämme tältä totuudelta.

Hyvä tahto on tärkeää, mutta se on suunnattava oikeisiin kohteisiin. Emme voi antaa manipulaation ja valtion tarkoituksellisen toiminnan mennä läpi hymyillen ja lohdutellen itseämme. Nyt on aika toimia älykkäästi ja puolustaa omia arvojamme, sillä välinpitämättömyys tätä vastaan on suoranainen uhka kansalliselle turvallisuudelle.