10118 latausta vuorokaudessa
8934 artikkelia

2023/05/07

Kuva: #Valkohaalarit
Viimeisimmät vuodetut asiakirjat ovat paljastaneet Venäjän tiedustelupalvelun suunnitelleen ja toteuttaneen vaikuttamisoperaatioita, joiden tarkoituksena on heikentää Euroopan ja Turkin välejä. Venäjän tiedustelu on suunnitellut ja ehdottanut mielenosoituksia, joissa poltetaan Turkin lippua ja presidentti Erdoganin kuvia sekä levitetään materiaalia sosiaalisessa mediassa. Nämä operaatiot on tarkoitus toteuttaa Pariisissa, Haagissa, Brysselissä ja Frankfurtissa.

Yhden asiakirjan mukaan Venäjän tiedustelu on jo palkannut “mielenosoittajia” toteuttamaan tällaisia operaatioita, ja he toteuttivat vastaavan operaation Pariisissa maaliskuun viidentenä päivänä.

Asiakirjojen taustalla mainitaan tapaus, jossa ruotsalais-tanskalainen äärioikeistopoliitikko Ramus Paludan poltti Koraanin, mikä nosti Ruotsin Nato-tien pystyyn.

Asiantuntijat ovat kommentoineet, että Venäjän tiedustelu käyttää klassisia tempauksia heikentääkseen länttä. Venäjän tavoitteena on luoda ristiriitoja eri valtioiden välille, ja tämä on yksi tapa, jolla Venäjä pyrkii vaikuttamaan Euroopan ja Turkin suhteisiin.

Tämä on huolestuttava kehitys, joka osoittaa Venäjän pyrkimyksiä vaikuttaa muiden maiden sisäisiin asioihin. On tärkeää, että Euroopan maat pysyvät yhtenäisinä ja vastustavat Venäjän pyrkimyksiä heikentää niiden suhteita. Tämä edellyttää tehokasta tiedustelua ja yhteistyötä eri maiden välillä, jotta Venäjän yritykset vaikuttaa Euroopan asioihin voidaan estää ja vastustaa.

Suomessa Erdogan’ilta viillettiin kaula auki Helsingissä #Valkohaalarit -Turku pääpropagandistin toimesta keväällä 2023.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: