11622 latausta vuorokaudessa
9690 artikkelia

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa nosti esiin kuluneen vuoden haasteet ja tragediat jokavuotisessa joulupuheessaan, pitäen sen Tukholman kuninkaanlinnassa. Aftonbladet-lehden mukaan kuningas kommentoi Ruotsissa lisääntyneen jengiväkivallan ja Brysselissä terrori-iskussa kuolleiden ruotsalaisten jalkapallofanien synnyttämää surua. Hän korosti, miten nämä tapahtumat ovat koskettaneet monia ja herättäneet huolta yhteiskunnan kehityksestä.

Kuningas Kaarle Kustaa mainitsi myös kansainväliset sodat, kuten sodan Ukrainassa ja Israelin ja Palestiinan välisen konfliktin, puhuessaan rauhanomaisen kehityksen tärkeydestä. Hän ilmaisi toivonsa rauhan säilymisestä tulevaisuudessa.

Lisäksi kuningas otti esille Ruotsin Nato-hakemuksen ja ilmastonmuutoksen haasteet. Hän myös viittasi juhlallisuuksiin, jotka liittyvät hänen 50-vuotiseen hallintakauteensa. Lopuksi kuningas toivoi kaikille voimaa ja iloa tulevaan vuoteen ja toivotti hyvää joulua sekä uutta vuotta 2024 yhdessä perheensä kanssa.

Kaarle Kustaa on pitänyt joulupuheita vuodesta 1972 lähtien, jolloin hän oli vielä kruununprinssi. Hänestä tuli kuningas vuonna 1973, ja vuonna 2018 hänestä tuli Ruotsin pisimpään hallinnut kuningas.

Kokonaisuudessaan puhe oli merkittävä nykyhetken ongelmiin nähden.


Satunnainen:


Vastaavia: