Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#HyvääUuttavuotta #Suomi! – Huonoa uuttavuotta #Venäjä’n #kananmuna’t

2024/01/01

Venäläisten kohtaamat taloudelliset haasteet vuonna 2023 ovat kuin huonosti suunniteltu matka maailman pahimpaan huvipuistoon: kaikki laitteet näyttävät kalliimmilta kuin ne todellisuudessa ovat, ja joka kerta kun astut jonoon, hinta nousee!

Duuman varapuhemies Vladislav Davankov on kuin se rohkea sielu, joka uskaltaa huutaa, että keisarilla ei ole vaatteita – tai tässä tapauksessa, että Rosstatin tilastoissa ei ole katetta. Hän huomauttaa, että peruselintarvikkeiden, kuten kananmunien, hinnat nousevat kuin ne olisivat osa Venäjän avaruusohjelmaa: aina vain korkeammalle, ja kukaan ei tiedä, milloin raketit räjähtävät!

Kun viralliset tilastot sanovat, että inflaatio on vain 7,5%, mutta kaupassa kananmunapaketti maksaa enemmän kuin uusi auto, alkaa tuntua, että joku on sekoittanut prosentit ja promillet.

Ja sitten on Arkady Moshes Ulkopoliittisesta instituutista, joka muistuttaa meitä siitä, että kun kyse on Venäjän taloudesta, totuus on joskus niin kieroutunut, että se saisi jopa peilikäytävän näyttämään suoralta.

Loppujen lopuksi, kun peruselintarvikkeiden hinnat nousevat nopeammin kuin uudenvuoden rakettien lähtölaskenta, tiedät, että olet keskellä Venäjän “talouden ihmemaa”!