9564 latausta vuorokaudessa

7559 artikkelia

2023/10/24

Balticconnector-kaasuputkeen kohdistui tahallista terrorismi’a, ja tässä ei ole kyse mistään onnettomuudesta. Viime tiistaina viranomaiset paljastivat, että putken tutkimuksessa on edistytty, ja keskusrikospoliisi (KRP) julkaisi lausuntotilaisuudessa runsaasti materiaalia, joka kertoo tarinan raakalaismaisesta hyökkäyksestä kaasuputkea vastaan.

Kuvat osoittavat selvästi, että lokakuun alkupuolella kaasuputken vaurioitumiseen liittyi raaka voima, joka tuhosi putken tehokkaasti. Vaurioitumispaikassa erottuu myös selvästi kirkas maalikerros, josta KRP:n tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Risto Lohi mainitsi lausuntotilaisuudessa.

KRP julkaisi kuvan “möykystä”, joka nostettiin Merivoimien toimesta merenpohjasta tiistaina aamuyöllä. Tämä “möykky” osoittautui vaurioituneeksi ankkuriksi. Kaksipiikkisestä ja kuuden tonnin painoisesta ankkurista puuttuu toinen piikki lähes kokonaan. Ankkuri löydettiin lähes kokonaan pohjamutaan peittyneenä kaasuputken vauriokohdan läheltä.

Lisäksi viranomaiset ilmoittivat löytäneensä raahausjälkiä molemmilta kaasuputken puolilta. Putken länsipuolella merenpohjasta havaittiin leveä raahausjälki. Ankkurin löytöpaikan jälkeen alkoi kapeampi raahausjälki, joka jatkui itään useiden kymmenien kilometrien päähän.

KRP:n mukaan kaasuputken vaurioiden tutkimus keskittyy nyt Hongkong’in lipun alla seilaavaan laivaan ja sen toimiin. Poliisi ilmoitti yrittäneensä ottaa yhteyttä aluksen kapteeniin toistuvasti, mutta heidän pyyntöihinsä on suhtauduttu “vastahankaisesti”.

Tiistaina viranomaiset vahvistivat, että epäilty kiinalaisalus ei hidastanut vauhtiaan kaasuputken kohdalla. Merivoimien esikunnan komentaja Toni Joutsia kertoi, että alus on todennäköisesti vääristellyt AIS-liikkumistietojaan tahallisesti näyttääkseen, että se hidastaa vauhtiaan.

Tämä on suorastaan skandaalimaista toimintaa, ja se vaatii kattavaa ja perusteellista tutkimusta.

Se miksi Kiina’an rekisteröitynyt alus on nyt “piilossa” oikeustoimilta Venäjä’llä, osoittaa Venäjän liittyvän suoraan tapahtumaan!


Satunnainen:


Vastaavia: