Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä: Lämmön metsästys: Samaran sardiinit matkalla #Pietari’in #juna’lla #video

2024/01/07

Kylmää kyytiä kohti imperiumin unelmia: Venäjän junamatka ilman lämmitystä.

Venäjällä, missä talvi on enemmän sääntö kuin poikkeus, on koettu uudenlainen kylmyyden muoto. Ei, emme puhu lumisateista tai jäätävistä viimoista, vaan junamatkasta Samarasta Pietariin, jossa lämpötila sisällä kilpailee ulkoilman kanssa. Kun lämpömittari näyttää miinus kolmeakymmentä, voi vain kuvitella tunnelman junan sisällä – tai pikemminkin sen puutteen.

Tämä ei ole tavallinen matka. Matkustajat, pukeutuneina kuin naparetkeilijät, yrittävät pitää lämpöä yllä halailemalla teekannuja ja jakamalla tarinoita Putinin lämmittävistä puheista. Kuinka ironista, että lämmönlähde on pelkkää puhetta, kun taas konkreettinen lämpö loistaa poissaolollaan.

Jotkut saattavat kysyä: miksi? Miksi Venäjä lähettää kaikki resurssinsa Ukrainan tuhoamiseen, kun omat junat muistuttavat enemmän jäädytettyjä sardiinipurkkeja kuin modernia julkista liikennettä? Vastaus on yksinkertainen: imperiumin unelmat. Venäjän johto näyttää olevan valmis uhraamaan kansalaistensa mukavuuden – ja ilmeisesti myös peruslämpötilan – suuremman tavoitteen nimissä.

Tässä junassa, jääkylmässä ja valtiovallan unohtamassa, matkustajat eivät vain taistele pakkasta vastaan, vaan myös kysyvät itseltään, mihin suuntaan heidän maansa on matkalla. Onko tämä todella sen arvoista? Onko imperiumin kunnianhimo syönyt terveen järjen?

Mutta älä huoli, kertovat viranomaiset, tämä on vain pieni uhraus suuremman päämäärän hyväksi. Kylmästä huolimatta junan matkustajat voivat lämmittää itseään ajatuksella, että heidän pieni kärsimyksensä on osa suurempaa suunnitelmaa – Venäjän imperiumin palauttamista. Tai sitten he vain palelevat ja miettivät, milloin pääsevät taas lämpimään.