Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä: 12 tunnin kiertävät #sähkö’katkokset alkaneet 22 miljoonan asukkaan #Moskova’ssa jatkuvat maaliskuun loppuu asti – #energia #video

2024/01/14

Venäjä Pimeässä: Moskovan 22 Miljoonan Ihmisen Arki Kääntyy Ylösalaisin!

Moskovassa, jossa talvet ovat yhtä kylmiä kuin naapurin katse, asukkaat ovat tottuneet kovaan elämään. Mutta kun Venäjän hallitus ilmoitti, että 22 miljoonan ihmisen koti kokee sähkökatkoja “enintään 12 tuntia päivässä” 14. tammikuuta ja 31. maaliskuuta 2024 välisenä aikana, moni hieraisi silmiään ja toivoi, että kyseessä olisi vain huono vitsi.Kuvittele, että olet juuri laittanut lempisarjasi pyörimään Netflixissä, kun yhtäkkiä ruutu pimenee. Tai olet juuri saanut täydellisen selfie-valaistuksen kylpyhuoneessasi, kun lamput sammuvat. Moskovalaiset tulevat kohtaamaan näitä “pimeitä yllätyksiä” seuraavien kuukausien ajan. Mutta ei hätää, he ovat kekseliästä sorttia – kynttilät ja taskulamput ovat jo varmasti valmiina.

Hallituksen ilmoitus on aiheuttanut hämmennystä ja huumoria sosiaalisessa mediassa. “Ehkä tämä on vain uusi tapa saada meidät nukkumaan aiemmin,” naureskeli eräs X-käyttäjä. Toinen käyttäjä ehdotti, että “Jos sähkökatkot ovat osa uutta kuntokuuria, niin olen mukana – portaiden käyttö tulee olemaan ainoa vaihtoehto!”Todellisuudessa tilanne on vakava, ja se herättää kysymyksiä hallituksen päätöksen taustasta. Onko tämä osa laajempaa suunnitelmaa vai pelkkä hätäkeino? Vastaukset saattavat jäädä pimeään, aivan kuten Moskovan kadutkin tulevina kuukausina.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjä on ollut kansainvälisen huomion keskipisteenä, mutta tällä kertaa syynä eivät ole avaruusvalloitukset tai poliittiset kiistat, vaan yksinkertainen sähkö. Kun koko maailma puhuu kestävästä energiasta, Venäjä näyttää ottavan askelia takaisinpäin – kirjaimellisesti, kun valot sammuvat.

Loppujen lopuksi moskovalaiset ovat tottuneet selviytymään. He ovat kestäneet pakkaset, politiikan ja nyt myös sähkökatkot. Mutta yhtä asiaa he eivät anna anteeksi – häiritsemästä heidän illanviettoaan hyvän sarjan parissa. Venäjä, ota opiksesi: älä koskaan sammuta Moskovan valoja kesken hyvän jakson!

Lue myös: