11782 latausta vuorokaudessa
9821 artikkelia

Moskovan asukkaat ovat saaneet yllättäviä puheluita, jotka saavat heidät hieraisemaan silmiään ja pohtimaan, onko heitä käännytetty kapinan tueksi. Puhelimen toisesta päästä kuuluva ääni kehottaa moskovalaisia tukemaan Wagneria ja valtaamaan kadut. Epäilykset heräävät, kun ääni julistaa, että Rostov on jo vallattu ja huomenna Moskova seuraa perässä.

Vaikka puhelut eivät ole välttämättä peräisin Wagnerilta, moni uskoo puhelun tulevan Ukrainasta. Onko tämä vain puhelinhuijaus, jolla pidetään kaupunkilaiset varpaillaan? Vai onko tässä takana jokin suurempi mysteeri? Masinoiko Zelenskyi tätä Ukraina’sta?

RIA Novostin kirjeenvaihtaja tuo ilmi, että turvatoimia on tehostettu Moskovassa. Sisääntuloteillä on asetettu tiesulkuja, joissa päivystävät sotilaat ja kranaatinheittimet sekä panssaroitujen miehistönkuljetusvaunujen kalusto. Jopa Sokolnikin puisto on suljettu toistaiseksi. Suuri isänmaallinen sodan keskusmuseo on tyhjennetty “teknisistä syistä”. Tilanne näyttää vakavalta, mutta ainakin kauppakeskukset, kuten Metropolis ja Europeiskaja, pysyvät auki, ja ihmisten ostoshetket jatkuvat rauhallisesti.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on julistanut sunnuntain, 25.6., ei-työpäiväksi “riskien minimoimiseksi”. Päätös ei kuitenkaan koske viranomaisia, puolustusteollisuutta tai kaupungin palveluita. Pormestari kehottaa ihmisiä välttämään liikkumista kaupungilla ja ilmoittamaan hätätilanteista hätänumeroon. Kaupungin palvelut ovat korotetussa valmiudessa.

“Ei-työpäivä” on termi, joka tuli tutuksi koronapandemian aikaan ja tarkoitti alun perin palkallista vapaapäivää, jonka avulla pyrittiin hillitsemään tautitilannetta. Nyt termi saa uuden merkityksen jännittävien tapahtumien keskellä, kun Moskovan asukkaat saavat mahdollisuuden viettää päivän jännityksen, seikkailun ja puhelinhuijauksien parissa.

Vaikka tilanne saattaa herättää vakavaakin huolta, on tärkeää säilyttää ilakointi Venäjän tilanteesta sekä pitää mielessä, että elämä jatkuu leppoisasti täällä länsimaissa. Ehkä tämä päivä tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa läheisten kanssa, nauttia kaupungin tarjoamasta viihdykkeestä ja odottaa jännittyneenä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Olipa kyseessä sitten vakava uhka tai pelkkä puhelinsoittojen kepponen, yksi asia on varma: Moskovan asukkaat ovat valmiita käsittelemään tilanteen arvokkaasti kaduilla kapinoiden.


Satunnainen:


Vastaavia: