Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


Yli 500 000 asukasta edelleen pakkasen armoilla #Venäjä’n #Novosibirsk:ssa – #mielenosoitus kielletty – #video

2024/01/18

Venäjän Novosibirskissä asukkaat halusivat järjestää mielenosoituksen kaupungin ränsistyvän huoltosektorin tilasta. Mutta ei, paikalliset viranomaiset eivät antaneet lupaa. Tämä on kuin vitsi ilman punchlinea: “Haluamme lämpöä asuntoihin!” – “Ei, se on liian radikaalia.”

Kaupungin varapormestari, joka ilmeisesti on viimeksi nähnyt hymyn neuvostoaikana, kommentoi, että protesti “voisi uhata ihmisoikeuksia, laillisuutta, lakia ja järjestystä sekä julkista turvallisuutta, mukaan lukien perustuslaillisen järjestyksen perusteet.” Tämä on kuin sanoisi, että kaakaon juominen uhkaa maailman kahvituotantoa.


Tammikuusta lähtien Novosibirsk on kokenut kaksi suurta huoltohäiriötä, jotka jättivät satojatuhansia asukkaita ilman lämmitystä pakkasen keskellä. Tässä kohtaa tarina muuttuu kylmäksi – kirjaimellisesti. Asukkaat alkoivat epäillä, onko “kylmä sota” terminä otettu liian kirjaimellisesti paikallisella tasolla.

Siksi, rakkaat novosibirskiläiset, jos aiotte järjestää mielenosoituksen, varmistakaa ensin, että se ei uhkaa kaupungin perustuslaillista järjestystä – kuten esimerkiksi vaatimalla toimivaa lämmitystä. Ehkä parempi strategia on ehdottaa jotain vähemmän radikaalia, kuten vaikkapa jääkarusellin rakentamista kaupungin keskustaan. Se ainakin sopisi yhteen nykyisen lämpötilan kanssa!