2024/01/22

Venäjällä toiminta menee yhä sairaammaksi! Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman puhemies Vjatšeslav Volodin sanoo Telegram-kanavallaan, että parlamentin käsittelyyn tuodaan tällä viikolla lakiesitys omaisuuden takavarikoinnista Venäjän armeijaa koskevien ”valeuutisten” levittämisestä. Asiasta uutisoivat useat venäläismediat, kuten esimerkiksi RBK ja Vedomosti.

– Jokaisen, joka yrittää tuhota Venäjän tai pettää sen, on kärsittävä ansaittu rangaistus ja korvattava maalle aiheutuneet vahingot omaisuutensa kustannuksella, Volodin uhkasi.

Lakiehdotuksessa omaisuuden takavarikointi määrättäisiin jatkossa julkisista kehotuksista valtion turvallisuutta vastaan suunnattuun toimintaan. Sama kohtalo on edessä armeijan ”häpäisemisestä” tai väärien tietojen levittämisestä asevoimista.

Jo tällä hetkellä Venäjällä on voimassa laki, joka kieltää Ukrainan sodan kutsumisen sodaksi. Myös Venäjän asevoimien ”kunnian loukkaaminen” on maassa rikos, josta voi saada jopa 17 vuoden vankeusrangaistuksen.

Molemmat lait säädettiin Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan viime helmikuussa 2022.

Invaasion jälkeen Venäjä on tukahduttanut vapaan tiedonvälityksen täysin ja jakanut pitkiä vankilatuomioita niille, jotka uskaltautuvat puhumaan sodasta Kremlin virallisen linjan vastaisesti.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:54.22