Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Turkki hyväksyi #Ruotsi’n #NATO-jäsenyyden, mutta #Unkari’n päätös vielä odottaa vahvistusta

2024/01/24

Turkin parlamentti hyväksyi myöhään tiistai-iltana Ruotsin Naton jäsenyyden, mutta päätös odottaa vielä presidentti Recep Tayyip Erdoganin vahvistusta. Tämä päätös on osa laajempaa keskustelua ja päätöksentekoprosessia, joka liittyy Ruotsin mahdolliseen liittymiseen Pohjois-Atlantin sopimukseen.

Turkin parlamentin hyväksyntä on tärkeä askel eteenpäin Ruotsin Nato-jäsenyyden tiellä, mutta päätös ei vielä ole täysin vahvistunut. Presidentti Erdoganin vahvistuksen odotetaan tapahtuvan lähitulevaisuudessa, ja vasta sen jälkeen päätös saa virallisen voimansa.

Unkarin tilanne sen sijaan on edelleen auki. Vaikka Unkarin parlamentti on keskustellut Ruotsin Nato-jäsenyydestä, päätöstä ei ole vielä tehty. Unkarin parlamentin on käytävä läpi oma päätöksentekoprosessinsa, ennen kuin maa voi ilmaista kantansa Ruotsin mahdolliseen liittymiseen Pohjois-Atlantin sopimukseen.